Placinte cu branza

Postat de antici_gabytza in Dulciuri
25 Ian 2013 | 3536 vizualizari
Placinte cu branza

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2 linguri untura
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml sana
  • umplutura
  • 300 g branza de vaci proaspata
  • 200 g crema de branza
  • 2-3 oua
  • 200 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura gris sau faina
  • uns
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri lapte
  • zeama de lamaie sau esenta de vanilie

Mod de preparare

Amestecam faina cu sarea, zaharul vanilat, zaharul si facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta. Adaugam untura, ouale batute si iaurtul. Incepem sa framantam o coca elastica si nelipicioasa.Daca este nevoie se mai adauga apa calduta. Acoperim vasul si lasam la dospit cca 1 ora pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: branza de vaci, crema de branza o amestecam cu zaharul si lasam cca 5 minute asa. Adaugam ouale batute, zeama si coaja de la lamaie, faina si amestecam. Dam la frigider pana creste aluatul.

Pe masa infainata intindem o foaie si taiem patratele si adaugam cate o lingura de branza (eu am adaugat la cateva placinte si visine din compot scurse bine si date prin faina). Impaturim ca un plic si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, repetam pana terminam.

Uns: galbenusurile le amestecam cu laptele si zeama de lamaie. Si ungem placintele dam la cuptor pana se rumenesc. Iar dupa ce s-au racit le pudram cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut

Postat de Constelatialeu

Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut

Cum se prepara Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc, am pus zaharul si drojdia, pe margini am...

Citeste continuarea

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2013, 20:19
asta am scos si eu acuma din cuptor..............mmm............ce frumos miroase!
la 25.01.2013, 20:25
bune
la 25.01.2013, 20:25
iau si eu una
la 25.01.2013, 20:33
valeuuuuuuuuu...ce pofta.
la 25.01.2013, 20:34
Ce pufoase!Bune!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking