Placinta cu crema de branza,dulceata si nuci

Postat de ana in Dulciuri
28 Iul 2010 | 6032 vizualizari
Placinta cu crema de branza,dulceata si nuci

Ingrediente

  • Pentru aluatul dospit:
  • 1 ou
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingura untura
  • 15 gr drojdie
  • 1 pahar apa
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema de branza:
  • 300 gr branza nesarata
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamiae
  • 2 linguri gris
  • Ne mai trebuie:
  • 250 gr gem de visine
  • 100 gr miez de nuca
  • 2 felii de paine
  • rom,vanilie
  • 1 ou

 

Mod de preparare

Preparam intai crema de branza:Dam pe razatoare branza apoi o mixam impreuna cu ouale ,zaharul si coaja de lamiae pana obtinem o crema fina.O sa devina putin moale deaceea adaugam 2 linguri de gris  si o dam deoparte pentru cel putin 1 ora.

Preparam aluatul :Drojdia o dizolvam in apa calduta peste care adaugam zaharul ,oul,untura si faina.Framantam bine cel putin 5 minute pentru a capata o textura fina.Eu am facut la masina de paine.Il lasam sa dospeasca 30 de minute.

Impartim aluatul in 2 si formam 2 discuri aplatizand cu mana , le facem destul de grosute .Repartizam crema de branza pe ambele discuri avand grija sa lasam 1 cm neuns cu crema.Ne ocupam de primul disc:cu ajutorul unei pensule ungem cu apa marginea lasata apoi strangem marginile catre centru  ca la poale’n brau.O asezam intr-o tava unsa cu ulei apoi  aplatizam cat ne permite (sa nu se crape ).Intr-un castronel spargem oul si il batem bine apoi cu pensula ungem marginea placintei obtinute,ungem  cc 1 cm .Intindem  jumatate din cantitatea de  gem pana la marginea unsa cu ou .Si o lasam 5 minute sa dospeasca .Intre timp incingem cuptorul si rumenim feliile de paine,apoi le faramitam bine in robot punem putin rom si vanilie si mai mixam putin.Presaram peste placinta apoi presaram miez de nuca.Coacem la foc mediu pe treapta de sus a cuptorului.

La fel procedam si cu celalat disc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu crema de branza,dulceata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie

Postat de Bucataras

Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie

Preincalzeste cuptorul la 150 grade C.  Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor.  Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2010, 11:35
la 28.07.2010, 11:35
Asa a zis si Stef
la 28.07.2010, 12:17
ce buna trebuie sa fie super deci o portie va rog si una generoasa
la 28.07.2010, 12:23
S-a facut nadina !
la 28.07.2010, 12:39
excelent arata, super reteta!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking