Placinta de toamna

Postat de Bianca20 in Prajituri
14 Aug 2013 | 2828 vizualizari
Placinta de toamna

Ingrediente

  • Blat:
  • 570 g. faina;
  • 40 ml. ulei;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 lingurita zahar;
  • 10 g. drojdie;
  • 300 ml. apa calduta;
  • 100 g. faina;
  • Crema:
  • 250 g. branza de vaci;
  • 8 linguri zahar;
  • 1350 ml. lapte;
  • 3 oua;
  • 1 praf sare;
  • 4 linguri gris;
  • 2 linguri nuca de cocos;
  • 20 g. margarina;
  • 1 lingurita esenta de rom;
  • 3 linguri otet;
  • Sirop:
  • 150 ml. apa;
  • 180 g. zahar;
  • 50 g. alune.

Mod de preparare

Blat: Drojdia se pune in apa calduta si se lasa 5 minute pentru a se dizolva.Se adauga uleiul si zaharul.Se toarna peste 500 g. faina si se amesteca.Se adauga sarea si se framanta bine.Pe masa de lucru tapetata cu faina se intinde compozitia si se formeaza o foaie circulara de 30 cm. diametrul.Margarina rece se amesteca cu faina ramasa si se intinde deasupra foii.Se imparte in 8 parti ramanand in mijloc un cerc.Se aduce fiecare bucata spre cerc.Fara a framanta, se intinde din nou blatul si se face din nou procedura de mai sus.

Crema: Laptele se pune la fiert. Cand se incalzeste, se iau 100 ml. si se pune la racit.Se opreste focul iar peste laptele ramas se adauga otelul.Amestecand se vor observa niste bilute prin lapte.Dupa ce se alege bine, se scot bilutele, se pun intr-o sita si se lasa la scurs.Intre timp se amesteca branza cu ouale si zaharul pana se omogenizeaza.Se adauga grisul, esenta de rom si nuca de cocos.Se iau bilutele si se amesteca cu praful de sare, margarina si laptele ramas.Se incorporeaza in crema de branza cu ou.

Aluatul se taie in 12 bucati: 6 mai mari si 6 mai mici.Din fiecare bucata mare se intind foi subtiri si neuniforme care se pun intr-o tava de copt unsa cu putin ulei.Peste ele se adauga crema si celelalte bilute ramase intinse si ele foarte subtire.

Sirop: Apa se pune pe foc mic impreuna cu zaharul.Se lasa 12 minute din momentul in care incepe sa fiarba.Alunele se taie marunt si se adauga peste siropul oprit de pe foc.Se toarna deasupra placintei si se da la cuptor pentru 30 minute la 180 grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de toamna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Desert placinta taraneasca cu gutui

Postat de Ksenya

Desert placinta taraneasca cu gutui

  Untura am mixat-o cu zaharul, pana s-a format o spuma, am adaugat ouale, esenta de vanilie si sarea. Bicarbonatul si praful de copt le-am stins cu o lingura  zeama de lamaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2013, 22:44
bun
la 14.08.2013, 23:45
la 15.08.2013, 12:29
Foarte buna
la 20.03.2014, 10:24
La multi ani!
la 20.03.2014, 10:57
La multi ani fericiti !!!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking