Ingrediente
Pentru coca:
- cca 500 g faina
- o cana cu apa rece
- un praf de sare
- 2-3 linguri ulei
Umplutura:
- branza tare de oaie , data pe razatoare
- 3-4 oua
- un varf de cutit de bicarbonat
- 2 plicuri cu zahar vanilinat
Pentru gratinat:
Mod de preparare
Umplutura:
Intr-un castron batem 3-4 oua peste care adaugam branza rasa , zaharul vanilinat si un varf de cutit de bicarbonat.
Coca:
Intr-un vas mai mare punem faina, formand in centru un crater in care punem sare si putin ulei. Incepem sa adaugam apa rece, putin-cate-putin, incepand si framantatul. Obtinem o coca potrivit de tare dar pufoasa, pe care o impartim in 4-6 bucati pe care le intindem cu facaletul pe masa, pana obtinem foi foarte subtiri. Ungem cu ulei foile, turnam compozitia de branza pe jumatate din foaie, apoi rulam. Sulurile obtinute le asezam in tava unsa cu ulei. Taiem cu cutitul sulurile din tava, formand astfel feliile de placinta.
Separat batem un ou cu o cana de iaurt si turnam compozitia in tava, peste placinta ce urmeaza a fi coapta. Dam la cuptor 45-60 minute, apoi scoatem placinta si o pudram cu zahar.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|