Ingrediente
- Aluat
- 300 g faina
- 1/2 plic drojdie uscata
- 2 galbenusuri
- 100 g zahar
- 1 praf de sare
- 100 ml lapte
- 50 ml ulei
- Umplutura
- 200 g crema de branza
- 150 g branza de vaci proaspata
- 2 oua
- 1 lingura amidon
- coaja de lamaie
- 100 g zahar
- Uns
- dulceata
- 1 lingura pesmet
- 1 galbenus
- 2 linguri lapte
Mod de preparare
Aluatul - amestecam drojdia cu un pic de zahar si apa si dizolvam, apoi lasam la dospit.
Amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o gaura in mijloc adaugam galbenusurile, drojdia si treptat laptele (daca ma este nevoie adaugam apa sau faina), iar la final framantam coca cu uleiul pentru cca 10 minute. Acoperim si lasam la dospit cca 15 minute cat pregatim umplutura.
Umplutura - amestecam branza cu ingredientele si omogenizam.
Intindem coca intr-o foaie (ca un cerc), adaugam branza in mijloc si unim capetele bine (ca o traistuta), dupa care intindem cu mana pana formam un cerc (nu apasam tare ca sa nu curga branza)
Asezam in tava si apasam un pic in mijloc in asa fel in cat sa formam o margine. Ungem marginea cu galbenusul desfacut cu lapte, in mijloc adaugam dulceata si pesmetul deasupra (eu am adaugat si banuti de ciocolata)
Lasam la dospit cca 20 minute dupa care dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos.
Eu am presarat si un pic de zahar pe margine
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|