Placinta cu branza si stafide

Postat de Alexandra0204 in Dulciuri
5 Mai 2014 | 2523 vizualizari
Placinta cu branza si stafide

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500g faina
  • 10-15g drojdie
  • 150g margarina pentru copt (unt)
  • 3oua
  • lapte caldut cat cuprinde
  • un praf de sare si unul de zahar
  • Umplutura:
  • 1kg branza dulce
  • 5 oua
  • 50g stafide
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 150 g zahar

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu putin lapte,zahar  dupa care se adauga faina , sarea , margarina la temperatura camerei taiata in cubulete si restul de lapte incalzit usor , apoi se lasa la crescut aproximativ 20 de min.

Intre timp se pregateste umplutura: branza se amesteca cu cele 5 oua,extractul de vanilie,50 g stafide(orice tip de fructe uscate) si 150 g de zahar(puteti sa mai puneti zahar dupa preferinta) lasandu-se  cateva minute la odihnit.

Se presara faina pe blat si pe sucitor ca aluatul sa nu se prinda se intinde  foaia de placinta cat mai subtire si se aseaza in tava tapetata cu unt si faina ,apoi se pune umplutura si straturile se alterneaza asa incat ultimul strat sa fie foaia care se unge cu ou si se baga la cuptor timp de 30-40 de minute la 170 grade.

Dupa ce se coace se lasa la racit ,se pudreaza cu zahar si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu branza dulce si stafide

Postat de katty

Desert placinta cu branza dulce si stafide

Intr-un castron amestecam branza cu ouale, vanilam coaja de lamaie, sarea, zaharul, smantana si stafidele. Suprapunem cate 2-3 foi de placinta, intindem umplutura si rulam. Asezam intr-o...

Citeste continuarea

Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie

Postat de Bucataras

Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie

Preincalzeste cuptorul la 150 grade C.  Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor.  Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2014, 20:16
la 05.05.2014, 20:26
la 05.05.2014, 23:12
la 05.05.2014, 23:50
la 06.05.2014, 06:40

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking