Placinta cu branza si stafide

Postat de cristina1985 in Prajituri
2 Aug 2014 | 2813 vizualizari
Placinta cu branza si stafide

Aluatul este de la o placinta cu branza si spanac. Este foarte pufos, de aceea l-am ales.

Ingrediente

  • 450 gr faina
  • 1ou+2 oua
  • 150 ml iaurt
  • 150 ml apa minerala
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar+200 gr
  • 80 ml ulei + ulei uns foile si tava
  • 500 gr branza de vaci
  • stafide 1/2 punga(100gr)
  • esenta rom

Mod de preparare

Stafidele se pun in apa cu esenta de rom .

Aluatul :Intr-o ceasca se freaca drojdia cu 1 lingurita zahar.pana se lichefiaza.Un ou se separa, galbenusul pastrandu-se deoparte, iar albusul se bate cu furculita cu iaurtul, apa minerala si 80 ml ulei. Se adauga drojdia activata si se omogenizeaza.

Faina se amesteca cu putina sare ( un varf de cutit )si se adauga amestecul de lichide treptat si se framanta pana la obtinerea unui aluat omogen si neted, deloc lipicios. Aluatul se imparte in 4 bucati egale, carora li se da o forma rotunda, se ung cu ulei, se infoliaza cu folie alimentara si se lasa in repaus la temperatura  bucatariei aproximativ 30 minute.

Rand pe rand se ia cate o bucata de aluat si se intinde pe planul de lucru bine uns cu ulei.Se stropeste cu ulei fiecare bucata si se ruleaza larg pe lungime(se impacheteaza pe lungime in 4).Se acopera cu folie  alimentara si se lasa in repaus 15 minute.

Umplutura:Se amesteca branza de vaci cu 200 gr zahar,2 oua si stafidele scurse.

Dupa trecerea acestui timp se desfac pe rand "pachetele"si se intinde foaia cu mana ,se stropeste cu ulie si se pune umplutura.Se ruleaza foaia de aluat cu umplutura inauntru si se rasuceste in forma de melc, care se aseaza in mijlocul unei tavi acoperite cu hartie de copt. Celelate foi se vor rula  in continuarea melcului din tava, obtinand o spirala mare.

Placinta se unge cu galbenusul pastrat si 1 lingura apa rece.Se tine la cuptor  30 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu branza dulce si stafide

Postat de katty

Desert placinta cu branza dulce si stafide

Intr-un castron amestecam branza cu ouale, vanilam coaja de lamaie, sarea, zaharul, smantana si stafidele. Suprapunem cate 2-3 foi de placinta, intindem umplutura si rulam. Asezam intr-o...

Citeste continuarea

Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie

Postat de Bucataras

Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie

Preincalzeste cuptorul la 150 grade C.  Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor.  Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2014, 19:02
la 02.08.2014, 19:02
la 02.08.2014, 19:12
Iau si eu o bucatica
la 02.08.2014, 21:39
Foarte bunaaa
la 02.08.2014, 23:27
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking