Placinta cu ciuperci

Postat de ana in Aperitive / Garnituri
8 Iun 2010 | 4575 vizualizari
Placinta cu ciuperci

Aceasta placinta este o adaptare a retetei de lasagna a Elei .Am plecat cu un gand in bucatarie ,dar am ajuns cu altul .

Ingrediente

  • Pentru foi
  • 100 gr faina
  • 60 ml apa 
  • 5 gr drojdie
  • sare
  • 1 lingurita de ulei
  • Pentru umplut
  • 300 gr ciuperci
  • 200 ml smantana
  • 2 cepe verzi
  • 3 fire de usturoi verde
  • 2 pulpe dezosate
  • 300 gr branza putin sarata
  • sare,piper,cimbru
  • 3 linguri de ulei

Mod de preparare

Framantam aluatul si il lasam la dospit.

Ciupercile le taiem cuburi si le punem la calit cu ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei ,cand sunt gata adaugam smantana si potrivim de sare si piper.

Eu le-am pasat cu bladerul .

Pulpele le taiem cubulete si le inabusim in 100 ml apa ,cand a saczut apa ,adaugam 1 lingura de ulei si rumenim putin,apoi condimentam dupa gust.

Adaugam cuburile de pui in pasta de ciuperci.

Dam branza e razatoare.

Aluatul obtinut il impartim in 3 si intindem 3 discuri sau depinde de forma tavii pe care o veti folosi.

Ungem tava cu unt ,punem o foaie intindem jumatate din compozitia de ciuperci cu pui ,presaram un strat generos de branza ,apoi punem o alta foaie ,intindem compozitia de ciuperci (mai pastram 2 linguri) presaram branza,apoi o alta foaie o ungem cu pasta ramasa si presaram iar branza.

O coacem la foc mediu .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

Postat de rocsi_1612

Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi

Aluatul: Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute. Topiti untul. Faina o cerneti intr-un bol....

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Postat de merisor67

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată. Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2010, 16:09
Ce de bunatati a facut toata lumea azi !!!!
la 08.06.2010, 16:11
bun gand ai avut ana!primele 5 furculite si sa-mi tai o bucata mare cu multe ciuperci!
la 08.06.2010, 16:13
Silvia
Marian portia cu cele mai multe ciuperci e a ta
la 08.06.2010, 16:15
5 furculite ana si o bucatica vreau si eu
la 08.06.2010, 16:21
LIa inca e calda ,te astept

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking