Ingrediente
- Foi
- 125 g margarina rama
- 4 linguri zahar
- 3 linguri apa
- 1/2 pliculet praf de copt cu sofran
- 8-9 linguri faina
- coaja de la o lamaie
- zeama de la 1/2 lamaie
- Umplutura
- cca 1 kg mere
- 4 linguri de zahar
- 2 lingurite scortisoara
Mod de preparare
Umplutura :
Curatam merele de coaja,le radem pe razatoarea mare,le stoarcem de zeama si le punem la calit cu 4 linguri de zahar si 2 lingurite de scortisora.Le calim pana scad cam la jumatate.
Foile :
Margarina la temperatura camerei o amestecam cu zaharul si coaja de lamaie,adaugam praful de copt si stingem cu zeama de lamaie.Apoi punem apa si faina si omogenizam.Trebuie sa obtinem un aluat nu tare,dar care se poate intinde.Infainam blatul de lucru impartim in doua aluatul si intindem doua foi de dimensiunea tavii ( 18/28 cm).Tava o tapetam cu hartie de copt,punem prima foaie,o intepam cu furculita din loc in loc,deasupra punem merele calite si apoi foaia a doua,intepam si foaia a doua cu furculita.Dam tava la cuptorul preincalzit ,la foc moderat cca 25 min,pana incepe sa se rumeneasca.Cand e gata se scoate din cuptor se portioneaza si se pudreaza cu zahar sau se lasa asa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere de post (2)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|