Placinta cu mere de post (2)

Postat de Constelatialeu in Prajituri
28 Noi 2014 | 5829 vizualizari
Placinta cu mere de post (2)

A iesit cam peticita,ca am un deget beteag si mi-a fost cam greu sa framant si sa intind foile,dar la tara merge,nu se vede din avion.....

Ingrediente

  • Foi
  • 125 g margarina rama
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 1/2 pliculet praf de copt cu sofran
  • 8-9 linguri faina
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Umplutura
  • cca 1 kg mere
  • 4 linguri de zahar
  • 2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Umplutura :

Curatam merele de coaja,le radem pe razatoarea mare,le stoarcem de zeama si le punem la calit cu 4 linguri de zahar si 2 lingurite de scortisora.Le calim pana scad cam la jumatate.

Foile :

Margarina la temperatura camerei o amestecam cu zaharul si coaja de lamaie,adaugam praful de copt si stingem cu zeama de lamaie.Apoi punem apa si faina si omogenizam.Trebuie sa obtinem un aluat nu tare,dar care se poate intinde.Infainam blatul de lucru impartim in doua aluatul si intindem doua foi de dimensiunea tavii ( 18/28 cm).Tava o tapetam cu hartie de copt,punem prima foaie,o intepam cu furculita din loc in loc,deasupra punem merele calite si apoi foaia a doua,intepam si foaia a doua cu furculita.Dam tava la cuptorul preincalzit ,la foc moderat cca 25 min,pana incepe sa se rumeneasca.Cand e gata se scoate din cuptor se portioneaza si se pudreaza cu zahar sau se lasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere de post (2)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mousse de mere

Postat de simona72

Prajitura cu mousse de mere

Pentru crusta: zdrobim biscuitii cu robotul de bucatarie, dar in asa fel incat sa ne ramana si bucatele mai mari de biscuiti sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu sucitorul. Peste...

Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata cu caise

Postat de mirela0911

Desert prajitura marmorata cu caise

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga alternativ, uleiul si laptele, apoi coaja de lamaie si esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2014, 15:36
la 28.11.2014, 15:37
Eu servesc doua portii peticite
la 28.11.2014, 15:41
delicioasa si asa peticita
la 28.11.2014, 15:42
Peticeste-mi si mie juma de tava
la 28.11.2014, 15:47

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking