Placinta cu mere si nuci prajite

Postat de miremirc in Prajituri
20 Dec 2012 | 10958 vizualizari
Placinta cu mere si nuci prajite

Ingrediente

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2/3 cana zahar
  • 1 lgt rasa de sare
  • 70 ml ulei
  • Umplutura :
  • 5 mere
  • 6 lg zahar
  • 3 lg zeama de lamaie
  • 150 g nuci prajite si macinate
  • 3 lg gris
  • Decor :
  • 2 lg zahar pudra

Mod de preparare

Aluat : pregatim maiaua : drojdia proaspata o amestecam cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza, adaugam apoi putina apa calduta si 1 lingura faina Lasam sa creasca , pentru 10 minute. Apa calduta o amestecam cu zaharul.

Intr-un castron cernem faina, si adaugam sarea, maia-ua, apa calduta, iar la sfarsit uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic si care nu se mai prinde de maini.

Aluatul obtinut il lasam sa dospeasca, pentru 1 ora, la loc ferit de curentii de aer rece.

Umplutura : curatam merele de coaja, apoi le dam pe razatoarea mare. peste ele adaugam zeama de lamaie, nucile prajite si macinate, zaharul si 1 lg de gris.

Asamblare : aluatul il rasturnam pe masa pe care am presarat faina. Il impartim in 2 si intindem cu sucitorul 2 foi.

O foaie o asezam intr-o forma tava ( cm) tapetata cu hartie de copt, presaram 1 lingura gris, asezam umplutura, presaram cea de a 3-a lingura de gris si apoi acoperim cu cea de a 2-a foaie de aluat. Lasam la crescut pentru 45 minute, apoi dam placinta la copt, in cuptorul preincalzit.

Lasam placinta in cuptor pana se rumeneste frumos deasupra (aprox. 40-45 minute) .

Imediat cum am scos placinta din cuptor o presaram cu zahar pudra si o lasam sa se raceasca.

Super pufoasa si delicioasa ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si nuci prajite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tiramisu reţetă originală

Postat de Pungasa_Rogue

Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Se incepe cu prepararea cafelei: se pune apa la fiert impreuna cu zaharul si cand dau in clocote se adauga cafeaua, se amesteca si se iau de pe foc, lasandu-se la...

Citeste continuarea

Tarta cu pere posate in vin rosu

Postat de diaconta

Tarta cu pere posate in vin rosu

Am  pregatit mai întâi perele.Este chiar indicat sa le pregatiti cu o zi înainte si sa le lasati sa stea în vin peste noapte,astfel culoarea  va patrunde mai bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2012, 18:40
bine-ar merge acum o bucata, doua..trei...
la 20.12.2012, 18:41
Eu am, mi-a adus Socrela, dar e fara nuci
la 20.12.2012, 18:41
tare buna prajitura
la 20.12.2012, 18:44
ce buna e
la 20.12.2012, 18:48
Este prajitura preferata a lui Matei!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking