Placinta cu mere(libaneza)

Postat de nico15 in Prajituri
7 Iul 2012 | 6600 vizualizari
Placinta cu  mere(libaneza)

Ingrediente

  • 1 kg de mere romanesti nu foarte zemoase
  • 450 g de faina
  • 200 g de unt
  • 10-15 g de scortisoara
  • 150 g de zahar
  • 30 g zahar vanilat
  • 1-2 galbenusuri de ou
  • sare

Mod de preparare

Facem un aluat din:

  • 400 g de faina
  • 200 g de unt
  • sare si un pic de apa

Framantam si dam la frigider 15-30 de minute.

Merele le spalam si le taiem in 6-8 bucati/mar, le curatam de cotoare si codite si le vom  pune intr-un bol, peste ele adaugam scortisoara, zaharul(130 g), zaharul vanilat si  faina(40 g) si se dau si ele la frigider aproximativ 15 minute.

Dupa expirarea celor 30 de minute cat a stat aluatul nostru la frigider, il vom lua si imparti in doua parti deoarece va trebui sa intindem doua foi. Tava se va unge cu unt si se va tapeta cu faina, dupa care intindem prima foaie si se va intepa cu furculita, pentru a nu se umfla, adaugam merele si venim cu a doua foaie de aluat, lateralele de aluat se vor baga in interior.

Se inteapa si a doua foaie se pe deasupra vom unge tarta noastra cu galbenusurile de ou si zaharul. 

Se da la cuptor la temperatura de 180°C aproximativ 30 de minute. Se verifica daca este facuta dupa care se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca, se va muta pe o farfurie adecvata si se va portiona.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere(libaneza)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Savurează o pizza delicioasă cu ciuperci proaspete și gorgonzola cremoasă. O combinație perfectă de arome bogate și... citeste mai mult

Pizza cu ciuperci și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Postat de rocsi_1612

Reteta de placinta taraneasca cu mere

Iata cum se prepara Reteta de placinta taraneasca cu mere Incepeti cu pregatirea  umpluturii , pentru a avea timp sa se raceasca.  O puteti face cu o zi inainte si o tineti la rece....

Citeste continuarea

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2012, 22:37
Asta e pentru mine sigur!!!
la 07.07.2012, 23:39
Hai sa ai pofta
la 07.07.2012, 23:40
la 08.07.2012, 11:48
numai bunatati
la 08.07.2012, 12:21
Cred ca e delicioasa!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking