Placinta cu mix de branza

Postat de adasev12 in Aperitive / Garnituri
6 Dec 2011 | 7984 vizualizari
Placinta cu mix de branza

by cec, adaptata la ce am gasit prin frigider....( mai multe resturi de branzica, de vreo 3-4 feluri...)

Ingrediente

  • aluatul:
  • 400 g faina 00
  • 15 g drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g unt moale
  • umplutura:
  • 150 g branza de oaie de la borcan( framantata cu sare, de la mama)
  • 100 g crema de branza( branzica moale, asta italieneasca)
  • 120 g pecorino romano razuita marunt( asta e un fel de parmezan,dar nu chiar...a se vedea poza)
  • 120 g mozzarella
  • 2 linguri de smantana
  • 1 ou

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut si se amesteca bine cu zaharul apoi se lasa putin la dospit la loc cald.

Faina se pune intr-un castron, se adauga in mijloc drojdia dospita, se adauga sare, ulei si laptele amestecat cu apa , calduta.se framanta bine de tot  aluatul, apoi se lasa la dospt pana creste frumos, la loc cald.

Se pune apoi pe masa, se mai framanata putin si se taie in 10 buc aprox egale.

Fiecare bucata se intinde cu sucitorul cat diametrul unei farfurioare, apoi se unge cu unt moale, se fac astfel doua parti a cate 5 buc de aluat si se lasa cam 10 min  pe masa .

Se ia prima gramajoara si se intinde cu sucitorul la dimensiunea tavii in care va fi coapta placinta, se unge cu unt si se pune umplutura, apoi se intinde a doua serie de aluat si se pune deasupra.

Marginile se indoaie bine inauntru, ca sa  nu iasa branzica  pe margini in timpul coptului.

Pt umplutura se amesteca bine toate ingredientele, in afara de mozzarella. Se intinde compozitita pe prima foaie de aluat si apoi se razuieste si mozzarella, se acopera cu a doua foaie, se portioneaza. Eu am taiat in 3 pe latime si 4 pe lungime, asa mi s-au parut bucatile mai generoase...Deasupra am ras putina branzica si nu am uns cu ou, ca in reteta lui CEC.

Am copt la 190 grade cam jumatate de ora. O bunatate, nu alta! Daca va place branza sarata. Oricum am in plan sa o fac si cu branza dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mix de branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta cu legume si mix de seminte

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv placinta cu legume si mix de seminte

Untul taiat bucatele, oul, albusul, sarea, iaurtul, bicarbonatul de sodiu stins cu otet si praful de copt se pun intr-un castron. Se cerne faina peste aceste ingrediente, treptat, si se incepe sa...

Citeste continuarea

Placinta sarata cu branza si mix de seminte

Postat de rocsi_1612

Placinta sarata cu branza si mix de seminte

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, punem drojdia si sarea. Adaugam iaurtul, amestecam, apoi punem apa, putin cate putin si framantam. Cand obtinem un aluat omogen si usor de lucrat, incorporam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2011, 13:44
primesc o feliuta
la 06.12.2011, 15:11
sigur draga mea, cu mare drag
la 06.12.2011, 15:19
la 06.12.2011, 15:32
sunt prezenta la placintica asta atat de buna!!!
la 06.12.2011, 16:36
vreau si eu

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking