Placinta cu pui si bacon

Postat de Oana in Pui
1 Mar 2010 | 9587 vizualizari
Placinta cu pui si bacon

Reteta am gasit-o chiar in achetul de foietaj :) Foarte buuuuna! am adaptat nitel pe ici, pe colo :)

Ingrediente

  • un pachet aluat foietaj
  • un piept de pui
  • 100 g bacon
  • 30 g unt
  • o ceapa
  • 2 linguri cu smantana
  • 2 linguri parmezan
  • 2 oua
  • o legatura marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Foietajul se lasa la dezghetat.

Pieptul de pui se spala si se toaca la robot. Baconul se taie cubulete, ceapa se toaca si ea la robot. Intr-o tigaie incapatoare se topeste untul, se adauga ceapa si se lasa cateva minute sa se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se adauga apoi puiul si baconul. Carnea o sa lase apa, asa ca se amesteca bine si se lasa la inabusit. Cand carnea este facuta se adauga smantana si ouale batute, pastrand 2 linguri de ou pentru uns. Se amesteca toata compozitia, se adauga parmezanul si se opreste focul. Mararul se spala, se toaca marunt si se pune in compozitie. Se lasa la racit.

Foaia de aluat se imparte in 3, partile laterale taindu-se in fasii groase de 2 degete. Compozitia racita cu pui se aseaza in mijloc, apoi se petrec fasiile laterale pe mijloc. Eu am facut si 3 trigoane, imi ramasese compozitie (astea au disparut primele din tava :)). Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul oprit si se presara cu parmezan. M-am chinuit putin sa transfer placinta in tava, n-a mai stat dreapta :) se inmuiase putin aluatul...

Se coc in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc si se umfla foietajul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui si bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coşuleţe aperitiv

Postat de diaconta

Coşuleţe aperitiv

Asta am folosit eu pentru umplutura,dar se pot umple cu orice aveti la îndemâna. Am folosit tava de briose. Am uns formele cu ulei. Am pus in fiecare forma foi de placinta sub...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2010, 21:04
Floricica e pentru fete, de martisor
la 01.03.2010, 21:08
foarte frumoasa placinta....si cred ca e super gustoasa.....bucatica....vase...alea alea...ok?
la 01.03.2010, 21:19
Pai mai intrebi??
la 01.03.2010, 22:26
cred k e foarte buna...
la 01.03.2010, 22:44
E frumoasa si asa gheboasa! Data viitoare sa nu mai decongelezi aluatul in totalitate. E mai usor de lucrat cand e rece.

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking