Placinta cu vinete coapte

Postat de Brindusa in Aperitive / Garnituri
13 Noi 2011 | 12248 vizualizari
Placinta cu vinete coapte

Placinta aceasta e facuta cu vinete coapte si poate fi mancata fie ca antreu, ca fel principal sau chiar luata ca pachetel la serviciu. E foarte simplu de facut si e o varianta extrem de gustoasa la salata clasica de vinete.

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 3 cepe
  • 4 catei de usturoi, ras mic
  • 100 g parmezan
  • 100 g pesmet
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 2 lingurite cu turmeric (optional)
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Coace vinetele, curata-le si pune-le intr-o strecuratoare de plastic, ca sa se scurga. Toaca-le nu foarte marunt.

Taie ceapa marunt. Incalzeste untul si uleiul si caleste ceapa in ele. Cand ceapa devine galbuie, pune vinetele si lasa-le la foc mic pentru 5- 10 minute. Lasa amestecul sa se raceasca.

Incalzeste cuptorul la 180 C

In amestecul cu vinete pune pe rand ouale, parmezan ras, pesmet, usturoi, turmeric, sare si piper.Amesteca bine.

Unge cu unt o tava si tapeteaz-o cu pesmet. Toarna coca in tava. Coace 30 de minute.

Placinta cu vinete se mananca rece sau calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu vinete coapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancare de post -Colac cu vinete

Postat de rhapsody

Mancare de post -Colac cu vinete

1. Cerne faina intr-un vas incapator, fa o adancitura in mijloc, sfarama drojdia si pune-o in adancitura impreuna cu zaharul si cu 100 ml apa calda. Dizolva usor drojdia intre degete in apa calda....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2011, 19:50
la 13.11.2011, 20:01
la 13.11.2011, 20:05
interesanta
la 13.11.2011, 20:13
interesanta
la 13.11.2011, 20:13
intradevar o varianta la clasica salata de vinete

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking