Placinta pufoasa cu carne

Postat de dentistutza in Aperitive / Garnituri
14 Apr 2011 | 33338 vizualizari
Placinta pufoasa cu carne

Mi-a facut pofta reteta postata de dulceatadetrandafiri . Ideea de a folosi bere mi s-a parut interesanta astfel incat, cu multumirile de rigoare pt. reteta "Placinta cu carne si bere" postez acum si varianta mea care -zic eu- este foarte gustoasa.

Ingrediente

  • 700 gr. carne tocata amestec vitel cu miel
  • 1 ceapa mare
  • miezul de la 1/2 paine alba inmuiat si stors
  • 3 oua
  • 300 ml. bere
  • foi de placinta
  • sare, piper, cimbru uscat si chimen macinat
  • 3 linguri ulei
 

Mod de preparare

Am tocat la blender ceapa si miezul de paine alba. Intr-un bol am amestecat carnea cu ceapa si miezul, sare, piper, cimbru si chimen.  Intr-o tigaie incapatoare am calit totul doar cateva minute pe foc mare, ca sa-si lase sucurile. Intr-o forma de copt unsa am asternut cam 4-5 foi de placinta. Peste foi am pus carnea racita. apoi am pus inca un strat de 4 foi si cu un cutit ascutit am portionat placinta.

Am batut cele 3 oua cu berea si un praf de sare si am turnat peste placinta din tava. Dupa un sfert de ora timp in care s-a imbibat sosul de bere am dat tava la cuptot la foc potrivit pentru 45 minute verificand de cateva ori . Este delicioasa servita fierbinte, chiar si a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta pufoasa cu carne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec aperitiv "Mozaic"

Postat de merisor67

Chec aperitiv "Mozaic"

Reteta Ancutei: http://www.bucataras.ro/retete/chec-aperitiv-mozaic-55972.html Pentru ca am nimerit niste masline sarate, nu am mai adaugat sare in compozitie. Pregatim mai intai...

Citeste continuarea

Piept de pui imbracat in bacon

Postat de Dya

Piept de pui imbracat in bacon

Asezam feliile de bacon in scarita si presaram jumatate din cantitatea de cascaval ras. Adaugam pieptul de pui si presaram cascavalul ramas. Infasuram peste acesta feliile de bacon si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2011, 09:55
arata foarte bine..... as papa o bucatica....
la 14.04.2011, 10:32
Ce bine arata!
la 14.04.2011, 10:40
excelenta
la 14.04.2011, 10:58
iese atat de buna..am facut si eu si m-a incantat
la 14.04.2011, 11:12
cat de bine arata

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking