Plăcintă răsucită de post

Postat de diaconta in Prajituri
6 Dec 2013 | 4359 vizualizari
Plăcintă răsucită de post

In zilele de post prefer să pregătesc ceva în casă decât să cumpăr produse care numai de post nu se dovedesc a fi.Si dacă tot mă bântuia împletitura asta,am zis s-o prestez.A ieşit bine dat fiind că e un aluat de post,dar mi s-a părut puţin cam moale şi greu de lucrat.Pozele sunt urâte,ca la ora aceea nu prea mai aveam lumina bună

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 ml apa minerala
  • 2 linguri zahar
  • 70 ml ulei
  • 7 g drojdie uscata(1 plic)
  • Sare
  • Zahar brun,scortisoara ,ulei si gem de caise pentru uns foile
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie
  • O lingura miere de albine

Mod de preparare

Faina am cernut-o împreuna cu sarea si am pus-o într-un vas adânc.In mijloc am facut o adâncitura în care am pus drojdia,o lingurita de zahar si putina apa minerala calduta.

Am tras putina faina peste drojdie si am lasat-o sa dospeasca.

Am adaugat restul de zahar,vanilie si coaja de lamaie,apoi am început sa framânt punând apa minerala calduta câte putin.

Daca ati pus prea multa apa,mai adaugati faina,daca în schimb e prea tare aluatul,mai puneti apa.

La final am adaugat uleiul si am framântat pâna ce aluatul a devenit elastic si s-a desprins de pe vas.

Am lasat la dospit în loc caldut pâna si-a dublat volumul.

Am împartit în 3 parti egale si am întins 3 foi rotunde cu diametrul destul de mare,cat sa încapa în tava mare a aragazului.

Prima foaie am uns-o cu ajutorul unei pensule cu ulei,am presarat zahar brun si scortisoara.

Am asezat deasupra cea de-a doua foaie pe care am uns-o cu gem de caise.

Peste aceasta foaie,am asezat a treia foaie.

Cu ajutorul unui cutter,am taiat diametre,împartind mai întâi în patru,apoi în 12 parti.

Atentie însa sa lasati marginile exterioare ale cercului nedecupate.

Am desprins cate o raza de aluat taiat si am rasucit-o,pâna le-am rasucit pe toate,lipindu-le la mijlocul cercului.

Va ramâne loc între bucati,dar acesta se va umple dupa ce mai lasam la dospit 15 minute.

Am încalzit cuptorul la 200 de grade,am uns placinta cu ulei si am presarat zahar brun deasupra.

Am pus tava la cuptor.

Dupa 10 minute am redus focul la 180 de grade.

Dupa înca20 de minute am scos placinta si am uns-o cu miere de albine.

In total am tinut-o la cuptor 40 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă răsucită de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura Coca-Cola - Reteta pentru desert delicios si aromat

Postat de mirela0911

Prajitura Coca-Cola - Reteta pentru desert delicios si aromat

Cum se prepara  Prajitura Coca-Cola - Reteta pentru desert delicios si aromat Blatul: Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul apoi se pune coca-cola si se mixeaza in...

Citeste continuarea

Chec cu pere

Postat de diana_k

Chec cu pere

Separati ouale, albusurile le bati spuma, adaugati zaharul bateti bine pana ce acesta se topeste. Puneti galbenusurile si mai bateti putin pana se spumeaza compozitia. Apoi adaugati uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2013, 23:04
Ce bunaciune la ora asta Dia
la 06.12.2013, 23:06
bun bun
la 06.12.2013, 23:18
cat de frumoasa este
la 06.12.2013, 23:24
buna buna
la 06.12.2013, 23:34
ce buna trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking