Placinta spiralata cu branza in foietaj de casa

Postat de merisor67 in Dulciuri
13 Dec 2012 | 8998 vizualizari
Placinta spiralata cu branza in foietaj de casa

Tare buna a iesit asa cu foietajul in care am pus si branza telemea.

Ingrediente

  • aluat de foietaj
  • Pentru umplutura:
  • 1 Kg branza dulce
  • 2 oua
  • 100 gr stafide
  • 4 linguri zahar
  • Sare
  • Esenta de lamaie
  • Coaja de lamaie
  • 2 plicuri budinca de vanilie

Mod de preparare

Aluatul de foietaj se gaseste aici: http://www.bucataras.ro/retete/foietaj-de-casa-cu-telemea-in-aluat-39338.html

Stafidele se pun la hidratat in apa.

Branza dulce scursa se amesteca cu zaharul, sarea, esenta si coaja de lamaie.

Se adauga praful de budinca, apoi ouale si se omogenizeaza.

La sfarsit adaugam stafidele hidratate sis curse.

Intindem aluatul de foietaj, il ungem cu amestecul de branza si rulam.

Taiam rondele din aluat si le asezam in tava putin unsa.

Le punem unul langa celalalt si dam tava la cuptor pentru 45 minute la 180 grade.

A iesit o splendoare de placinta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta spiralata cu branza in foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu ricotta si stafide

Postat de caroline

Placinta cu ricotta si stafide

Intr-un ibric punem laptele impreuna cu apa si untul dam la foc mic .Amestecam pana ce untul s-a topit. Adaugam 4-5 linguri cu faina si grojdia proaspata.Amestecam bine si lasam circa 10 minute...

Citeste continuarea

Desert cornuri Bratislava

Postat de mirela0911

Desert cornuri Bratislava

Intr-un vas larg, se cerne faina. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se pune putin zahar si putin lapte caldut si se lasa putin sa dospeasca. Intre timp, restul de lapte se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2012, 09:30
ce buna e
la 13.12.2012, 09:32
trimite si la noi!
la 13.12.2012, 09:33
Dya, cu drag trimit si la voi
la 13.12.2012, 09:34
tare buna trebuie sa fie cu branza
la 13.12.2012, 09:37

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking