Ingrediente
- 200 ml. lapte caldut
- 50 gr. unt topit si racit
- 5 linguri de zahăr
- o priză de sare
- 2 plicuri zahăr de vanilie
- 3 linguri de ulei
- 1 cub drojdie proaspata
- 1 ou
- 550 g faina
- pt umplut
- 450g branza dulce
- 1 ou
- 4-5 linguri zahar
- stafide
- zahar vanilat,
- esenta de rom ,
- zeama de lamie....
- pt uns
- 2 galbenusuri de ou
- 2 linguri lapte
Mod de preparare
Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute.
Oul se bate putin, se amesteca cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat.
Se pune peste drojdie o ceasca de faina si oul batut si se amesteca, apoi jumate din unt, o ceasca de faina , iar unt, iar faina .Se amesteca bine dupa fiecare.
Se framanta bine un aluat pe masa infainata.
Se lasa la crescut acoperit cu un prosop timp de o ora si jumatate.
Se imparte aluatul in doua, se intinde aluatul se imparte in patratele pe care se pune cate o lingura de umplutura, se aduna capetele si se pun tava.
Eu am facut doua modele unul tip plic si unul tip boccelute, am lipit capetele si le-am pus cu fata in jos.
Se lasa la crescut 20 minute , se ung cu galbenus, se presara zahar si se dau la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|