Placinte de post cu varza sau cartofi

Postat de Corina33 in Mancaruri de post
8 Feb 2014 | 22968 vizualizari
Placinte de post cu varza sau cartofi

Foarte bune placintele, de post sau nu, le-am facut de mai multe ori si tare ne-au placut!

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1-2 lingurite sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 25 g drojdie proaspata sau 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 varf de cutit zahar
  • 250 ml apa calda
  • ulei ptr prajit

Ptr. umplutura:

  • 4 linguri varza murata
  • 4 linguri cartofi piure

Mod de preparare

Se pune intr-un bol faina si se amesteca cu sarea. Se freaca drojdia cu zaharul si putina apa calduta intr-o canita, apoi se toarna peste faina si se  se lasa cateva minute sa creasca. Se adauga uleiul, apa calda si se framanta aluatul 5-10 minute. Se acopera aluatul cu un prosop si se lasa la dospit in loc caldut o ora.

Intr-o tigaie sau cratita mare se pune ulei la incalzit. Se rup cu mana bucati de aluat si se formeaza bilute, apoi se aplatizeaza cu mana si se intind cu sucitorul placintele ovale. Se pune o lingura de umplutura pe jumatate de placinta, se acopera cu cealalta jumatate si se lipesc bine marginile apasand cu degetele. Se pun placintele la prajit in uleiul incins cateva minute pe fiecare parte pana se rumenesc. 

Se scot pe servetele de hartie care sa absoarba uleiul, apoi se servesc de preferinta calde.

Pofta buna!

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte de post cu varza sau cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de perisoare din soia, de post

Postat de rhapsody

Ciorba de perisoare din soia, de post

1. Punem granulele de soia la fiert in 1.5 l apa cu sare, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca lasam 15 minute. Punem apoi granulele la scurs intr-o sita. 2. Tocam cubulete morcovul,...

Citeste continuarea

Cookies cu fulgi de ovaz si fructe de padure

Postat de Dya

Cookies cu fulgi de ovaz si fructe de padure

Se paseaza bananele cu o furculita, se adauga fulgii de ovaz si fructele de padure. Se amesteca pentru incorporarea completa si cu ajutorul unei lingurite se formeaza bilute. Se aduga si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2014, 12:01
la 08.02.2014, 12:02
la 08.02.2014, 12:04
Super, cele cu varza imi plac la nebunie
la 08.02.2014, 12:10
Multumesc Cris Babi Georgia si mie tot cu varza imi plac, iar la pitica cu cartofi
la 08.02.2014, 12:11
Mie imi plac la nebunie si nu le consider de post le consider bunatati extraordinare. Eu oricum doar cu apa le fac exact ca aluatul de paine clasic. Mi-ai facut pofta

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking