Placinte de post cu varza sau cartofi

Postat de Corina33 in Mancaruri de post
8 Feb 2014 | 22947 vizualizari
Placinte de post cu varza sau cartofi

Foarte bune placintele, de post sau nu, le-am facut de mai multe ori si tare ne-au placut!

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1-2 lingurite sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 25 g drojdie proaspata sau 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 varf de cutit zahar
  • 250 ml apa calda
  • ulei ptr prajit

Ptr. umplutura:

  • 4 linguri varza murata
  • 4 linguri cartofi piure

Mod de preparare

Se pune intr-un bol faina si se amesteca cu sarea. Se freaca drojdia cu zaharul si putina apa calduta intr-o canita, apoi se toarna peste faina si se  se lasa cateva minute sa creasca. Se adauga uleiul, apa calda si se framanta aluatul 5-10 minute. Se acopera aluatul cu un prosop si se lasa la dospit in loc caldut o ora.

Intr-o tigaie sau cratita mare se pune ulei la incalzit. Se rup cu mana bucati de aluat si se formeaza bilute, apoi se aplatizeaza cu mana si se intind cu sucitorul placintele ovale. Se pune o lingura de umplutura pe jumatate de placinta, se acopera cu cealalta jumatate si se lipesc bine marginile apasand cu degetele. Se pun placintele la prajit in uleiul incins cateva minute pe fiecare parte pana se rumenesc. 

Se scot pe servetele de hartie care sa absoarba uleiul, apoi se servesc de preferinta calde.

Pofta buna!

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte de post cu varza sau cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa de mazare

Postat de Ksenya

Supa de mazare

Spalati mazarea si lasati-o pana a 2-a zi in apa.  Intr-o oala, turnati uleiul, cand s-a incalzit suficient, adaugati ceapa pe care ati tocat-o cum va place, marunt sau solzisori, lasati...

Citeste continuarea

Chiftelute de soia

Postat de eduard_09

Chiftelute de soia

Prima data punem soia intr-o cratita cu apa si o lasam 10 min., dupa care o punem la fiert in apa cu sare cca 15 min,dupa care scurgem bine de apa. Intre timp fierbem cartofii(curatati de coaja...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2014, 12:01
la 08.02.2014, 12:02
la 08.02.2014, 12:04
Super, cele cu varza imi plac la nebunie
la 08.02.2014, 12:10
Multumesc Cris Babi Georgia si mie tot cu varza imi plac, iar la pitica cu cartofi
la 08.02.2014, 12:11
Mie imi plac la nebunie si nu le consider de post le consider bunatati extraordinare. Eu oricum doar cu apa le fac exact ca aluatul de paine clasic. Mi-ai facut pofta

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking