Ingrediente
- 500 gr faina.
- 80 gr unt.
- 1 lingurita sare.
- 2 linguri smantana.
- 1 ou.
- 1 pliculet drojdie uscata.
- 100 ml apa calda.
- chimen.
- 50 gr telemea de vaca.
- parmezan ras (cateva linguri)
- 1 ou pentru uns (optional)
Mod de preparare
Intr-un pahar se dizolva drojdia cu un pic de zahar. In alt vas se amesteca faina cu sarea, se face un cuib si se toarna drojdia dizolvata dupa care se adauga untul taiat bucati, telemeaua rasa, oul batut, smantana si chimenul, se amesteca energic si se framanta un aluat potrivit. Se lasa la crescut pentru 30 minute, dupa care se imparte in 2-3 bucati, din fiecare bucata se intinde o foaie cu ajutorul unui inel de inox (pahar) se taie cercuri din foaia intinsa.
Se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt, daca doriti puteti unge cu ou batut deasupra (eu am pus unt topit si parmezan ras.)
Se da la cuptor pentru 15-20 de minute la 200°.
Se repeta operatiunea pana cand se termina aluatul.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|