Pogacele cu chimen

Postat de Adele in Aperitive / Garnituri
11 Apr 2015 | 2494 vizualizari
Pogacele cu chimen

M-am inspirat de la reteta Corinei: http://www.bucataras.ro/retete/pogacele-cu-chimen-59401.html ..dar am facut cum am crezut eu :D ..

Ingrediente

  • 500 gr faina.
  • 80 gr unt.
  • 1 lingurita sare.
  • 2 linguri smantana.
  • 1 ou.
  • 1 pliculet drojdie uscata.
  • 100 ml apa calda.
  • chimen.
  • 50 gr telemea de vaca.
  • parmezan ras (cateva linguri)
  • 1 ou pentru uns (optional)

Mod de preparare

Intr-un pahar se dizolva drojdia cu un pic de zahar. In alt vas se amesteca faina cu sarea, se face un cuib si se toarna drojdia dizolvata dupa care se adauga untul taiat bucati, telemeaua rasa, oul batut, smantana si chimenul, se amesteca energic si se framanta un aluat potrivit. Se lasa la crescut pentru 30 minute, dupa care se imparte in 2-3 bucati, din fiecare bucata se intinde o foaie cu ajutorul unui inel de inox (pahar) se taie cercuri din foaia intinsa.

Se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt, daca doriti puteti unge cu ou batut deasupra (eu am pus unt topit si parmezan ras.)

Se da la cuptor pentru 15-20 de minute la 200°.

Se repeta operatiunea pana cand se termina aluatul.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Postat de trifadalia

Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Iata cum se prepara Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari Pentru inceput intr-un bol se amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia care se lasa putin ( 5 minute) sa se odihneasca. ...

Citeste continuarea

Aperitiv pogacele cu jumari

Postat de RODIMUR

Aperitiv pogacele cu jumari

Se pune făina, amestecată cu sarea, în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2015, 13:41
Iar am pofte )
la 11.04.2015, 13:42
Cris )
la 11.04.2015, 13:43
PS :Megapoze ai facut
la 11.04.2015, 13:43
Ioi da de unde atat nici macar nu aveam telefonul ala mai cu mot )
la 11.04.2015, 13:44
sa ma apuc io si de astea)relelor))

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking