Ingrediente
- un pachet foi de placinta
- 700 ml lapte
- 3-4 oua
- zahar dupa gust eu am pus 250 gr
- zahar vanilat
- 4-5 linguri corn flour sau amidon
- 100 gr unt pentru uns foile
- cateva cirese sau visine
- Pentru sirop:
- un pahar si jumatate de apa
- 2 pahare zahar
- apa de trandafiri
Mod de preparare
Preparam o budinca consistenta din :lapte 500 ml la fiert pe aragaz +zaharul+zaharul vanilat,restul de 200 il amestecam cu ouale si corn flour-ul sau amidonul. Cand laptele fierbe adaugam compozitia cu ou, amestecam continuu pina obtinem o crema foarte consistenta, pe care o vom lasa la racit.
Pentru un singur portofel vom folosi 2 foi de placinta astfel: foie +unt topit +zahar, foaia cealalta deasupra, apoi in centru 2 linguri crema de vanilie si impachetam . Asezam in tava cu marginile dedesupt si taiem in centru cu un cuter sau un cutit foarte bine ascutit (un x)asezam o cireasa sau o visina, continuam pina terminam crema si foile.
Deasupra se ung cu unt topit si dam la cuptor la 200 grade pana devin aurii. Siropul il fierbem pe aragaz si la sfarsit adaugam apa de trandafiri, cand portofelele s-au rumenit punem cu o lingura sirop pe fiecare si dam din nou la cuptor ,din cand in cand mai deschidem si mai adaugam sirop cand sant insiropate bine si rumenele le scoatem ,lasam la racit si ...apoi linga o limonada rece ne inchipuim ca santem in Orientul Mijlociu.....;))
Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele parfumate cu apa de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (50)
|