Portofele parfumate cu apa de trandafiri

Postat de aziz in Prajituri
28 Iul 2011 | 5163 vizualizari
Portofele parfumate cu apa de trandafiri

Vinovata pentru aceasta bunatate se poate numi Licuta Marin ,care ma lasat sa salivez si sa visez o noapte intreaga, la bunaciunile astea ;si acum ce sa zic mai slaba de inger cum sant, le-am si executat ceva mai ,,arabeste,,.Acus se apropie sarbatoarea de Ramadan si nu le mai fac le cumpar :)))

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta
  • 700 ml lapte
  • 3-4 oua
  • zahar dupa gust eu am pus 250 gr
  • zahar vanilat
  • 4-5 linguri corn flour sau amidon
  • 100 gr unt pentru uns foile
  • cateva cirese sau visine
  • Pentru sirop:
  • un pahar si jumatate de apa
  • 2 pahare zahar
  • apa de trandafiri

Mod de preparare

Preparam o budinca consistenta din :lapte 500 ml la fiert pe aragaz +zaharul+zaharul vanilat,restul de 200 il amestecam cu ouale si corn flour-ul sau amidonul. Cand laptele fierbe adaugam compozitia cu ou, amestecam continuu pina obtinem o crema foarte consistenta, pe care o vom lasa la racit.

Pentru un singur portofel vom folosi 2 foi de placinta astfel: foie +unt topit +zahar, foaia cealalta deasupra, apoi in centru 2 linguri crema de vanilie si impachetam . Asezam in tava cu marginile dedesupt si taiem in centru cu un cuter sau un cutit foarte bine ascutit (un x)asezam o cireasa sau o visina, continuam pina terminam crema si foile.

Deasupra se ung cu unt topit si dam la cuptor la 200 grade pana devin aurii. Siropul il fierbem pe aragaz si la sfarsit adaugam apa de trandafiri, cand portofelele s-au rumenit punem cu o lingura sirop pe fiecare si dam din nou la cuptor ,din cand in cand mai deschidem si mai adaugam sirop cand sant insiropate bine si rumenele le scoatem ,lasam la racit si ...apoi linga o limonada rece ne inchipuim ca santem in Orientul Mijlociu.....;))

Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele parfumate cu apa de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea

Postat de diaconta

Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea

Pentru foaia de tarta ,am amestecat toate ingredientele.A rezultat un aluat ceva mai moale pentru ca este destul de gras.Asta este însa foarte bine,va fi sfarâmacios si nu se va lipi...

Citeste continuarea

Eclere cu jeleu de portocale si crema de vanilie

Postat de simona72

Eclere cu jeleu de portocale si crema de vanilie

Pentru coji: punem intr-o craticioara cu fund dublu apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot o luam deoparte adaugam toata faina deodata si amestecam energic cu un tel tip para. Lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2011, 18:09
mmmm ce bun
la 28.07.2011, 18:32
la 28.07.2011, 18:47
ligia nu te-am vz de un veac
la 28.07.2011, 18:48
ela ,chiar astazi ma gandeam la tine ,nu te-am vz de mult
la 28.07.2011, 18:49
azi ti-am descoperit blogul,am trecut pe acolo ,nu prea am chef de nimic in ultima vreme

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking