Ingrediente
- Foi:
- 250 gr zahar
- 50 gr untura
- 600 gr faina
- 3 ling miere
- 5 ling lapte
- 2 oua intregi
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita amoniac
- Crema:
- 1 litru lapte
- 3 budinci vanilie
- 250 gr zahar pudra
- 1 RAMA (250 gr margarina)
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele pt foi,faina se pune putin cate putin,pe urma se framanta.Compozitia se imparte in 2.Din prima parte se fac 2 foi care se intind pe fundul unei tavi si dupa ce s-au asezat se taie in 3 parti pe lungime.Se coc la foc potrivit fiind atenti datorita foilor subtiri.Se procedeaza la fel si cu cea dea doua foaie.Se obtin 6 foi lunguiete.
In a doua compozitie se pun 2 linguri mari de cacao si se fac 12 bastonase lungi care se coc tot pe fundul tavii.
Pt crema fierbem cele 3 budinci de vanilie intr-un litru de lapte FARA ZAHAR si se lasa sa se raceasca complet.Separat se freaca margarina bine cu zaharul pudra.Cand s-au racit complet cele 2 compozitii se amesteca si se umplu foile.
Din cele 2 foi impartite in 3 cea din mijloc se pune pe o tava,se pune un strat de crema,3 bastonase,iar un strat de crema,2 bastonase,crema si deasupra inca un bastonas care se acopera si el cu crema.Cele 2 foi ramase se ung putin cu crema si se pun pe margine.Sper ca pozele va vor ajuta.
POFTA BUNA! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Acoperis (casuta)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|