Prajitura Acoperis (casuta)

Postat de Ionutza in Prajituri
26 Dec 2011 | 11170 vizualizari
Prajitura Acoperis (casuta)

O prajitura care nu lipseste de pe masa familiei de sarbatori.

Ingrediente

  • Foi:
  • 250 gr zahar
  • 50 gr untura
  • 600 gr  faina
  • 3 ling miere
  • 5 ling lapte
  • 2 oua intregi
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita amoniac
  • Crema:
  • 1 litru lapte
  • 3 budinci vanilie
  • 250 gr zahar pudra
  • 1 RAMA (250 gr margarina)

 

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pt foi,faina se pune putin cate putin,pe urma se framanta.Compozitia se imparte in 2.Din prima parte se fac 2 foi care se intind pe fundul unei tavi si dupa ce s-au asezat se taie in 3 parti pe lungime.Se coc la foc potrivit fiind atenti datorita foilor subtiri.Se procedeaza la fel si cu cea dea doua foaie.Se obtin 6 foi lunguiete.

In a doua compozitie se pun 2 linguri mari de cacao si se fac 12 bastonase lungi care se coc tot pe fundul tavii.

Pt crema fierbem cele 3 budinci de vanilie intr-un litru de lapte FARA ZAHAR si se lasa sa se raceasca complet.Separat se freaca margarina bine cu zaharul pudra.Cand s-au racit complet cele 2 compozitii se amesteca si se umplu foile.

Din cele 2 foi impartite in 3 cea din mijloc se pune pe o tava,se pune un strat de crema,3 bastonase,iar un strat de crema,2 bastonase,crema si deasupra inca un bastonas care se acopera si el cu crema.Cele 2 foi ramase se ung putin cu crema si se pun pe margine.Sper ca pozele va vor ajuta.

POFTA BUNA! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Acoperis (casuta)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale

Postat de rocsi_1612

Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale

Prajiturelele: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati untul, mixati, apoi adaugati gemul de caise, laptele si vanilia. Cerneti faina cu cacaua si praful de copt, le incorporati in...

Citeste continuarea

Prajitura cu mure, ciocolata si crema mascarpone

Postat de oanapl

Prajitura cu mure, ciocolata si crema mascarpone

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2011, 21:16
noi ii spuneam Prajitura triunghi mult de munca cu ea
la 26.12.2011, 21:49
Dar merita
la 26.12.2011, 22:08
Eu ii spun "cabanuta".....e tare buna
la 26.12.2011, 22:15
Asa e alinutzika
la 27.12.2011, 07:24
Ai putin de lucru cu ea, dar merita.Si noua ne place...acoperisul !

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking