Ingrediente
- Pt blat:
- 6 oua,
- 1 1/2 cana de zahar,
- 1 1/2 cana de faina,
- 1 praf de copt,
- 2 linguri otet,
- 4-5 linguri cacao;
- Pt crema:
- 500 g margarina,
- 4-5 linguri cacao,
- 200-250 g zahar pudra,
- 2 plicuri cappuccino,
- 2 plicuri zahar vanilat,
- 1/2 esenta de vanilie;
- Pt glazura:
- 1 ciocolata cu lapte,
- 1 lingura margarina;
- Pt sirop:
- 2 cani cu apa,
- 1 cana zahar,
- 1 esenta rom.
Mod de preparare
Blatul: Batem cele 6 oua cu zaharul pana cand acesta s-a topit. Adaugam faina si o incorporam, apoi praful de copt stins in otet si cacaua. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia in ea si lasam la cuptor la foc mic 40 de minute. Incercam spre final cu o scobitoare sa fim siguri ca e coapta. Lasam blatul sa se raceasca. Eu l-am facut seara si l-am umplut cu crema dimineata urmatoare.
Siropul: Punem intr-un vas pe foc apa, zaharul si esenta de rom. Lasam pana da in clocot de 2-3 ori apoi punem vasul la racit.
Crema: Margarina o lasam cateva ore la temperatura camerei. O amestecam apoi cu zaharul pudra, cacaua, 2 plicuri cappuccino, 2 plicuri zahar vanilat si 1/2 esenta de vanilie. Mixam bine pana cand compozitia devine omogena.
Glazura (o facem cand prajitura este gata asamblata): Topim la bain-marie ciocolata rupta bucati impreuna cu margarina.
Asamblarea: Taiem blatul in 2 parti pe lungime (ca la tort). Asezam prima parte de blat intr-o tava. Insiropam prima parte de blat, apoi adaugam crema pe care o intindem uniform. Asezam peste crema si partea a doua de blat, o insiropam. Punem tava cu prajitura la frigider pentru 1 ora aproximativ. Apoi pregatim glazura si taiem prajitura in cuburi (eu le-am taiat mai mari). Turnam glazura uniform si intindem pe suprafata prajiturii. Am decorat cu nuca macinata fin. Lasam din nou la frigider 1-2 ore.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (52)
|