Prajitura "Ambasador"

Postat de Teo in Prajituri
15 Mar 2013 | 38419 vizualizari
Prajitura "Ambasador"

Aceasta prajitura a fost prezentata de Vladut la Antena 1. Am incheiat "protestul" pentru ca am primit un aparat foto in dar, asa ca am trecut la treaba.

Ingrediente

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 2 linguri cu faina
  • 7 linguri cu pesmet
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • Crema
  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 10 linguri cu zahar
  • 8 lingurite cu faina
  • 2 plicuri vanilie
  • 1/2 pachet unt
  • 1 ciocolata alba
  • Sirop
  • 200 g zahar caramelizat
  • 0.5 l ceai negru concentrat
  • 100 ml rom

Mod de preparare

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faina, pesmetul si praful de copt; batem albusurile spuma si amestecam totul. Se toarna compozitia intr-o tava de aragaz si se coace 40 minute.

Crema. 800 ml lapte se pun la fiert; intr-un vas se amesteca galbenusurile cu zaharul. vanilia, faina si restul de lapte; cand laptele fierbe se adauga compozitia cu lapte, faina si oua, mestecam continuu si mai fierbem 5-6 minute.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema racita; adaugam si ciocolata topita si untul. 

Blatul se aseaza intr-o tava inalta, se insiropeaza bine si se intinde crema peste el. Peste crema se aseaza frisca intr-un strat gros de 2 cm. Se orneaza cu fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Ambasador"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crumble cu visine

Postat de MotanLaOale

Crumble cu visine

Visinele se lasa 15-20 minute acoperite de apa dupa care se scot samburii. Visinele se amesteca intr-un castron cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul. Se ung formele cu unt (eu am folosit...

Citeste continuarea

Desert briose bicolore cu ciocolata in interior

Postat de Pungasa_Rogue

Desert briose bicolore cu ciocolata in interior

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza pana cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2013, 23:19
Ce prajitura delicioasa...si foarte interesant siropul de ceai negru!
la 15.03.2013, 23:49
la 15.03.2013, 23:50
ce frumos arata
la 15.03.2013, 23:55
Buna
la 16.03.2013, 06:51

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking