Ingrediente
- Blat
- 7 oua
- 7 linguri de zahar
- 2 linguri cu faina
- 7 linguri cu pesmet
- 1 praf de copt
- vanilie
- Crema
- 1 l lapte
- 8 oua
- 10 linguri cu zahar
- 8 lingurite cu faina
- 2 plicuri vanilie
- 1/2 pachet unt
- 1 ciocolata alba
- Sirop
- 200 g zahar caramelizat
- 0.5 l ceai negru concentrat
- 100 ml rom
Mod de preparare
Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faina, pesmetul si praful de copt; batem albusurile spuma si amestecam totul. Se toarna compozitia intr-o tava de aragaz si se coace 40 minute.
Crema. 800 ml lapte se pun la fiert; intr-un vas se amesteca galbenusurile cu zaharul. vanilia, faina si restul de lapte; cand laptele fierbe se adauga compozitia cu lapte, faina si oua, mestecam continuu si mai fierbem 5-6 minute.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema racita; adaugam si ciocolata topita si untul.
Blatul se aseaza intr-o tava inalta, se insiropeaza bine si se intinde crema peste el. Peste crema se aseaza frisca intr-un strat gros de 2 cm. Se orneaza cu fulgi de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Ambasador"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|