Prajitura "Ambasador"

Postat de Teo in Prajituri
15 Mar 2013 | 38386 vizualizari
Prajitura "Ambasador"

Aceasta prajitura a fost prezentata de Vladut la Antena 1. Am incheiat "protestul" pentru ca am primit un aparat foto in dar, asa ca am trecut la treaba.

Ingrediente

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 2 linguri cu faina
  • 7 linguri cu pesmet
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • Crema
  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 10 linguri cu zahar
  • 8 lingurite cu faina
  • 2 plicuri vanilie
  • 1/2 pachet unt
  • 1 ciocolata alba
  • Sirop
  • 200 g zahar caramelizat
  • 0.5 l ceai negru concentrat
  • 100 ml rom

Mod de preparare

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faina, pesmetul si praful de copt; batem albusurile spuma si amestecam totul. Se toarna compozitia intr-o tava de aragaz si se coace 40 minute.

Crema. 800 ml lapte se pun la fiert; intr-un vas se amesteca galbenusurile cu zaharul. vanilia, faina si restul de lapte; cand laptele fierbe se adauga compozitia cu lapte, faina si oua, mestecam continuu si mai fierbem 5-6 minute.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema racita; adaugam si ciocolata topita si untul. 

Blatul se aseaza intr-o tava inalta, se insiropeaza bine si se intinde crema peste el. Peste crema se aseaza frisca intr-un strat gros de 2 cm. Se orneaza cu fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Ambasador"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu prune si aluat fraged

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu prune si aluat fraged

Prunele le punem intr-o sita la scurs iar sub ele un castron in care sa se lase zeama. Blatul 1: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, zaharul si oul. Amestecam bine cu o paleta de...

Citeste continuarea

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

Ouale sa fie la temperatura camerei, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Se topeste ciocolata pe baie de aburi, untul se pune intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2013, 23:19
Ce prajitura delicioasa...si foarte interesant siropul de ceai negru!
la 15.03.2013, 23:49
la 15.03.2013, 23:50
ce frumos arata
la 15.03.2013, 23:55
Buna
la 16.03.2013, 06:51

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking