Prajitura Ana

Postat de Constelatialeu in Prajituri
21 Ian 2013 | 21830 vizualizari
Prajitura Ana

Sincer nu prea mi-a iesit cum trebuie,n-am avut suficient de multa rabdare sa las crema la rece.

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic de creme ole de cacao
  • Crema
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 600 ml frisca licida
  • Glazura
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Blat:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul si se omogenizeaza compozitia. La final adaugam plicul de creme ole. Se coace in cuptorul preincalzit 25 minute.

Crema:

300 ml frisca cu ciocolata rupta bucatele se pune pe baie de abur, se amesteca pana se topeste ciocolata, se da dupa foc si se da la frigider, 4-5 ore. Trebuie sa fie tare. Dupa ce a stat la rece se amesteca cu mixerul si se toarna restul de 300 ml de frisca. Se toarna putin cate putin pana terminam frisca.

Peste blatul racit se pune spuma asta ganache.Se rade ciocolata desupra sau se face o glazura,dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Ana

Postat de ancutsa

Desert prajitura Ana

    Foile: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat îndulcitorul, gălbenușurile, uleiul, iar după ce se adaugă și făina și praful...

Citeste continuarea

Prajitura Ana Schmitte

Postat de babi5

Prajitura Ana Schmitte

Se separa albusurile de galbenusuri, apoi punem un praf de sare in albusuri si incepem sa le mixam bine, bine. Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana albusul devine ca si o bezea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2013, 14:38
N-ai avut tu rabdare sa se intareasca,dar eu cred c-a fost buna si asa cremoasa chiar daca n-a fost teapana
la 21.01.2013, 14:41
Mie îmi place așa!
la 21.01.2013, 14:43
Răbdare Cleme, răbdare. Învaţă şi tu de la altul mai bătrân cum e cu răbdarea. Nu de la mine fireşte, că eu nu sunt bucătar
la 21.01.2013, 14:48
Pai,eu am facut sambata tortul si trebuia sa stea la frigider,plus ca nici nu aveam lumina de poze.Intr-o vreme ma intreaba mama ca nu-i dau sa vada ce prajitura am facut.Pai zic"n-am vrut sa-l tai pana maine",ca ea de regula nu mananca tarziu,mai ales dulciuri.
L-am taiat totusi dar n-a mai vrut
la 21.01.2013, 14:52
Dia,la capitolul rabdare stau mai prost.dar pana la urma a fost mancabila...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking