Prajitura Blanc

Postat de miha in Prajituri
14 Iun 2011 | 56978 vizualizari
Prajitura Blanc

Vi s-a intamplat vreodata sa va obsedeze vreo prajitura, incat sa nu aveti liniste pana n-o vedeti in farfurie? :))) Cam asa am patit eu cu prajitura Licutei. Si cand am mai vazut-o si la Gabi, deja n-am mai avut stare. :))) Am intrat in bucatarie si nu stiu cum-necum din neagra a iesit alba. :))) Ce sa fac daca-mi place sa ma joc? :)))

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuti
  • 75 g unt
  • Pentru crema:
  • 180 g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • 350 ml lapte evaporat
  • 15 g gelatina
  • Pentru sos:
  • 200 g dulce de leche
  • lapte

Mod de preparare

Blat:

Biscuitii se macina fin in robotul de bucatarie. Se toarna apoi untul topit si racit si se mixeaza pana compozitia devine ca niste firimituri.

Rasturnam intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara, presand apoi cu o lingura. Dam la rece pana pregatim crema.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in cca 50 ml apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit cu untul si jumatate din cantitatea de lapte evaporat. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte, omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se dizolva. Incorporam apoi si restul de lapte evaporat.

Turnam in tava, peste blatul de biscuiti si dam la rece pana se intareste.

Intre timp preparam sosul pe care il vom turna deasupra prajiturii. Puteti prepara mai mult, cu siguranta veti dori ca prajitura sa pluteasca in acest sos. :))

Punem dulce de leche intr-un castron, apoi turnam deasupra lapte rece si omogenizam. Cantitatea de lapte depinde de consistenta pe care doriti sa o dati sosului.

Rasturnam prajitura pe un platou, scoatem folia usor si acoperim cu sos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Blanc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (56)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Blanc cu lamaie

Postat de lilik

Desert prajitura Blanc cu lamaie

Macinam biscuitii la robot si ii amestecam cu untul topit.Tapetam o tava de chec cu folie de plastic si punem biscuitii cat sa acopere tot fundul tavii, apoi ii presam cu mana si dam la...

Citeste continuarea

Prajitura Minty Blanc

Postat de postavaru

Prajitura Minty Blanc

Zdrobim bine biscuitii cu robotul. Amestecam pesmetul astfel format cu jumatate din cantitatea de unt topita. Framantam bine pana ia aspectul nisipului ud. Tapetam o tava de chec cu folie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2011, 09:33
super!
la 14.06.2011, 09:42
Multumesc Madi!
la 14.06.2011, 09:46
ce inseamna lapte evaporat
la 14.06.2011, 09:47
si eu vreau o felie
la 14.06.2011, 09:52
Eu o vreau cu totul, nu ma joc io cu felii))))

Vezi toate comentariile (56)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking