Ingrediente
- Pentru blat:
- 150 g biscuti
- 75 g unt
- Pentru crema:
- 180 g ciocolata alba
- 50 g unt
- 350 ml lapte evaporat
- 15 g gelatina
- Pentru sos:
- 200 g dulce de leche
- lapte
Mod de preparare
Blat:
Biscuitii se macina fin in robotul de bucatarie. Se toarna apoi untul topit si racit si se mixeaza pana compozitia devine ca niste firimituri.
Rasturnam intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara, presand apoi cu o lingura. Dam la rece pana pregatim crema.
Crema:
Gelatina o punem la hidratat in cca 50 ml apa rece.
Ciocolata rupta bucatele o punem la topit cu untul si jumatate din cantitatea de lapte evaporat. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte, omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se dizolva. Incorporam apoi si restul de lapte evaporat.
Turnam in tava, peste blatul de biscuiti si dam la rece pana se intareste.
Intre timp preparam sosul pe care il vom turna deasupra prajiturii. Puteti prepara mai mult, cu siguranta veti dori ca prajitura sa pluteasca in acest sos. :))
Punem dulce de leche intr-un castron, apoi turnam deasupra lapte rece si omogenizam. Cantitatea de lapte depinde de consistenta pe care doriti sa o dati sosului.
Rasturnam prajitura pe un platou, scoatem folia usor si acoperim cu sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Blanc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (56)
|