Prajitura Brilias

Postat de mirela0911 in Prajituri
19 Feb 2012 | 11054 vizualizari
Prajitura Brilias

O prajitura atat de buna ca nu te poti opri din mancat!

Ingrediente

Pt.blatul 1:

  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 praf de copt

Pt.blatul 2:

  • 5 albusuri
  • 200g zahar
  • 2 lg faina
  • 300g nuca taiata si prajita
  • 1 praf de copt

Pt. crema:

  • 5 galbenusuri
  • 200g zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 300 g unt

Mod de preparare

Blatul 1: Se separa ouale. Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul iar albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se incorporeaza spuma peste galbenusuri usor, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu miscari usoare de jos in sus. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pt. cca 20-25 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.

Blatul 2: Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se pune faina amestecata cu praful de copt si nuca. Se omogenizeaza si se toarna in aceeasi tava in care s-a copt primul blat. Se da la cuptor pt. cca 40-45 minute.

Crema: Galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se pun la bain-marie pana se ingroasa. Se da la racit. Cand inca e calduta se amesteca untul dupa care se lasa sa se raceasca.

Peste primul blat se toarna jumatate din crema, se pune cel de-al doilea blat cu grija, iar restul de crema se intinde peste blatul de spuma. Se rade ciocolata deasupra si se da la rece pentru 1-2 ore (asta daca aveti rabdare, ca noi nu am avut). Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brilias" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu foi si gem de prune

Postat de merisor67

Prajitura cu foi si gem de prune

Frecăm untul moale cu zahărul și un praf de sare, apoi adăugăm ouăle, smântâna, coaja și esența de lămâie și omogenizăm bine compoziția. Încorporăm apoi,...

Citeste continuarea

Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post

Postat de merisor67

Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post

Cum se prepara  Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post Blat : am frecat uleiul cu zaharul si putina sare pana aproape de lichefierea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2012, 20:26
prima venita,prima servita.....multumesc!
la 19.02.2012, 20:26
la 19.02.2012, 20:27
Mediii,lasa si pentru mine,nu papa tot
la 19.02.2012, 20:28
pai vreau si eu ca sa nu ma mai opresc
la 19.02.2012, 20:30
Mirela pune-mi deoparte repede pana mai este

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking