Prajitura Camelia

Postat de Constelatialeu in Prajituri
6 Ian 2013 | 66240 vizualizari
Prajitura Camelia

E o reteta de la profesoara de Lb.Romana din generala si e printre preferatele mele.

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 pachet de margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • 100 nuci sparte si macinate
  • cca 200 ml lapte
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  • gem de caise
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Margarina se freaca cu zaharul,pana devine o spuma,se adauga galbenusurile,amoniacul stins si faina,apoi albusurile batute spuma.Se imparte in trei,se coc trei foi,una cu cacao.

Nucile macinate cu laptele si zaharul vanilat se fierb pe baie de abur,pana se ingroasa.

Cand foile s-au racit se asambleaza astfel:foaie alba,gem de caise,foaie maro,crema de nuca,foaie alba.

Deasupra se poate glazura cu ciocolata sau pudrata cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Camelia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita

Mai intai mi-am pregatit foile cu o zi inainte. Foi blat alb : Margarina la temperatura camerei am mixat-o impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Apoi am incorporat faina si amoniacul....

Citeste continuarea

Prăjitură cu miere de albine a la Camelia

Postat de Bucataras Dragos

Prăjitură cu miere de albine a la Camelia

Foile: 2 oua intregi, 150g zahar, 30 g unt sau margarina, 4 linguri miere de albine, 3 linguri lapte, o lingurita bicarbonat Aceasta compozitie se pune pe aburi sa fiarba si se freaca continuu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2013, 20:46
buna
la 06.01.2013, 20:55
Buna Camelia!
Eu sunt Meri
Te-as cam manca
la 06.01.2013, 20:58
Deci mi-ai facut prajitura Leoaico
Foarte faina prajitura
Deci te trec peima pe lista in calatoria cu trenul
la 06.01.2013, 21:04
Super prajitura..Iau o bucatica
la 06.01.2013, 21:08
Dia ,trebuie sa recunosc,am trisat,am luat poza din ''bunatatile'' de pe netlog ,am zis sa nu te las fara prajitura....nu avea cine sa-mi sparga nucile...

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking