Ingrediente
- Blat:
- 7 oua
- 180 g zahar
- 130 ml ulei
- 100 g faina
- 30 g cacao
- 1 praf de copt
- Sirop
- 250 ml apa
- 100 g zahar
- esenta rom
- Crema:
- 400 g ciocolata
- 300 ml frisca lichida
- 30 g alune nesarate taiate marunt
- Glazura:
- 200 g ciocolata
- 80 ml frisca lichida
- 5 g unt
- 10 g alune nesarate taiate marunt
- Decor:
- 300 g fructe de padure
Mod de preparare
Blat:
Se bat albusurile spuma un praf de sare apoi se adauga treptat zaharul, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu cacaua si praful de copt cernute.
Crema:
Se topeste ciocolata cu frisca si se lasa la rece pana se intareste apoi se adauga alunele.
Sirop :
Se fierbe apa cu zaharul iar cand s-a racit se adauga romul.
Se taie blatul pe din 2. Se insiropeaza prima parte,se adauga crema,se pune si cealalta parte din blat care la randul ei se insiropeaza si se da la rece pentru 3-4 ore sau peste noapte.
Dupa ce a stat la rece se taie in bucati egale ,se orneaza cu glazura si fructe de padure!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolatoasa cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|