Prajitura ciocolatoasa cu fructe de padure

Postat de Creatsa in Prajituri
15 Noi 2012 | 16266 vizualizari
Prajitura ciocolatoasa cu fructe de padure

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 180 g zahar
  • 130 ml ulei
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 praf de copt
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • esenta rom
  • Crema:
  • 400 g ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 30 g alune nesarate taiate marunt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 80 ml frisca lichida
  • 5 g unt
  • 10 g alune nesarate taiate marunt
  • Decor:
  • 300 g fructe de padure

Mod de preparare

Blat:

Se bat albusurile spuma un praf de sare apoi se adauga treptat zaharul, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu cacaua si praful de copt cernute.

Crema:

Se topeste ciocolata cu frisca si se lasa la rece pana se intareste apoi se adauga alunele.

Sirop :

Se fierbe apa cu zaharul iar cand s-a racit se adauga romul.

Se taie blatul pe din 2. Se insiropeaza prima parte,se adauga crema,se pune si cealalta parte din blat care la randul ei se insiropeaza si se da la rece pentru 3-4 ore sau peste noapte.

Dupa ce a stat la rece se taie in bucati egale ,se orneaza cu glazura si fructe de padure!

Pofta buna!




Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ciocolatoasa cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura ciocolatoasa

Postat de susu

Prajitura ciocolatoasa

Pentru blat: Topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu putin zahar, sare si esente. Adaugam ciocolata topita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2012, 09:07
Fain arata!
la 16.11.2012, 09:43
Multumesc
la 16.11.2012, 11:28
Bine ai venit la noi! Faine prajituri si torturi ne-ai adus!

Un sfat...daca ai sa veri sa-l accepti... adu mai multe detalii la retete, gen: cum se prepara, timp de coacere, dimensiune tava.
la 16.11.2012, 17:37
la 16.11.2012, 18:16
Multumesc de apreciere si de sfat!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking