Ingrediente
- Am folosit pentru blat:
- 6 galbenusuri
- 1 lamaie (coaja si zeama)
- Caise din compot
- 1 lingurita anason
- 1 lingurita cuisoare macinate
- 2 lingurite mac
- 8 linguri zahar
- 350 ml iaurt 0% grasimi
- 6 linguri ulei
- 3 plicuri zahar vanilat
- Pentru bezea:
- 6 albusuri
- 6 linguri zahar
- scortisoara
Mod de preparare
Blatul: Am pus intr-un castron galbenusurile,zaharul,anasonul,cuisoarele,coaja si zeama de lamaie si am amestcat bine pana cand zahrul s-a topit complet.Am adaugat apoi uleiul,iaurtul,faina si am amestecat din nou.La sfarsit cand tot aluatul a fost complet omogenizat am adaugat macul,am amestecat si apoi am pus aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat pentru 10 minute la cuptor.
Am scos apoi tava,am pus peste aluat caisele taiate in sferturi si am introdus din nou la cuptor pentru inca 5-7 minute.Intre timp am batut bine albusurile cu un praf de sare pana s-au intarit,am adaugat apoi si zaharul si am continuat sa bat cu mixerul pana cand zaharul s-a topit complet.
Am asezat bezeaua peste prajitura si am dat iarasi la cuptor pana cand bezeaua a prins o culoare frumoasa aurie.Am scos prajitura din cuptor,am presarat peste ea scortisoara si am lasat-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.A iesit o prajitura pufoasa si extrem de aromata care mi-a amintit de Craciunul care se apropie.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu anason" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|