Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici

Postat de xana in Prajituri
30 Ian 2014 | 50732 vizualizari
Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici

Ingrediente

  • Pentru bezea:
  • 6 albusuri(am avut congelate)
  • 300 gr zahar
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingura amidon
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 1/2 de plic de budinca de caramel (45 gr)
  • 1 iaurt grecesc(125 gr)
  • 2 piersici din conserva
  • Decor:
  • caramel

Mod de preparare

Incepem prin a bate cu mixerul albusurile cu un praf de sare si otetul pana devin pufoase, apoi adaugam putin cate putin(cate o lingura) din zahar pana il terminam, batand pana se topeste tot zaharul iar albusurile devin ca o crema, care formeaza turturi cand ridicam paletele. Adaugam amidonul cernut si mai mixam cateva secunde.

Punem hartie de copt in 2 tavi si desenam pe aceasta 3 cercuri(am folosit o farfurie pentru desert, de cca 19 cm), 2 cercuri pe hartia primei tavi si un cerc pe hartia celei de-a doua. Impartim apoi in mod egal bezeaua, si o intindem atat cat tine linia cercului. Dam tavile la cuptorul pre-incalzit la 160 de grade pentru cca o ora. Dupa 30 de minute, schimbam locul tavilor: cea care era deasupra merge dedesubt si invers, ca sa se coaca uniform. Inchidem apoi cuptorul si lasam sa se raceasca complet fara a le scoate din cuptor, dar cu usa acestuia intredeschisa.

Pentru crema, amestecam frisca lichida cu praful de budinca pana se omogenizeaza si le punem pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa. Dupa ce se racoreste, adaugam iaurtul si amestecam bine.

Piersicile le taiam in felii subtiri si le punem la scurs intr-o sita.

Cand bezelele s-au racit complet, le desprindem cu grija de pe hartia de copt si incepem asamblarea: o foaie de bezea, jumatate din crema, jumatate din feliile de piersici, apoi alta foaie de bezea, restul de crema si restul de piersici, terminand cu ultima foaie de bezea.

Stropim cu caramel lichid si dam la frigider pana a doua zi cand se va putea taia mai bine, asta daca aveti rabdare :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba

Postat de gabrielacuisine

Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba

Blat: Preincalzim cuptorul la 180ºC. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un bol mai inalt batem albusurile spuma  apoi adaugam zaharul vanilat si zaharul, lingura cu lingura,...

Citeste continuarea

Desert chec cu arome si culori de toamna

Postat de merisor67

Desert chec cu arome si culori de toamna

Amestecăm, într-un vas cu pereți groși, dovleacul răzuit cu aproximativ 25 g zahăr. Punem vasul la foc mic și caramelizăm dovleacul până se pătrunde bine, amestecând...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 30.01.2014, 19:06
Cam bunaciune chestia asta bezeloasa !
la 30.01.2014, 19:06
Suna bine ...cred ca e delicioasa!
la 30.01.2014, 19:08
la 30.01.2014, 19:15
Numai bunaciuni ne-ai adus! Super!!!
la 30.01.2014, 19:19
delicios

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking