Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos

Postat de Sidy in Prajituri
7 Noi 2010 | 7583 vizualizari
Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos

Dupa cum vi-am mai spus , noi nu suntem mari amatori de ciocolata si blaturi cu cacao, asa ca am facut blatul cu...cafea.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 6 oua mici
  • 50 g zahar
  • 8 linguri cafea fiarta
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 100 g unt( margarina)
  • 2 plicuri zahar vanilat

pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 70 g amidon
  • 3 linguri zahar
  • 170 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata alba
  • 6 linguri nuca de cocos
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma bine.
Cafeaua fiarta o indulcin tare cu zaharul si dupa ce s-a racit si s-a topit zaharul o adaugam treptat la albusurile spume. Amestecam bine cu mixerul pina raman albusurile spumoase tare.
Untul( margarina) se invarte bine cu galbenusurile si zaharul vanilat. Cand au devenit spumoase, adaugam albusurile batute si amestecam incet de sus in jos .
Praful de copt il amestecam cu faina pe care o cernem treptat in ploaie peste compozitia rezultata, amestecand sa nu se faca cocoloase.
Intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt , turnam aluatul si il dam la copt la 180 grade cam 20-25 minute.
Se face testul cu scobitoarea si daca este copt se scoate blatul pe care il lasam sa se raceasca in tava.
Crema o facem punand la fiert laptele cu nuca de cocos. Dupa ce a fiert 5 minute strecuram laptele si lasam nuca sa se raceasca.
Luam 100 ml lapte si il racim apoi adaugam cele 3 linguri de zahar si amidonul, amestecand sa nu se faca cocoloase.
Restul de lapte il punem iar sa fiarba cu cuburile de ciocolota pina cand aceasta se topeste.Adaugam apoi crema cu amidonul si invartim repede sa nu se faca cocoloase. Lasam sa mai dea un clocot , doua si adaugam nuca de cocos.
Luam de pe foc si dam crema la racit, invartind din cand in cand sa nu se faca crusta deasupra.
Zaharul pudra il amestecam bine de tot cu untul pina se formeaza o crema spumoasa in care vom incorpora usor crema de nuca de cocos, coaja si zeama de lamaie.
Dam crema la rece , la frigider, sa se intareasca bine.
Taiem blatul in doua si si intindem crema de cocos , asezam blatul ramas deasupra si ornam prajitura.
Cine prefera nuca de cocos va fi incantat de gustul acestei prajituri.
Pofta mare !

PS. reteta cremei am primit-o si eu de la o prietenuta buna....delicioasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine Pentru blat: Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în cafea fierbinte și se lasă să se topească...

Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2010, 09:36
Cred ca a iesit tare buna.Uite vin si cu 5f ca sa capat si eu o bucata.
la 07.11.2010, 09:41
bine ca mai prind si eu .5 furci
la 07.11.2010, 10:11
Cred ca este foarte buna ! O sectiune nu ne dai ?
la 07.11.2010, 10:28
da' mananc eu daca nu va place
la 07.11.2010, 11:07

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking