Prajitura cu budinca de ciocolata si sos caramel

Postat de krysty in Prajituri
12 Noi 2013 | 4026 vizualizari
Prajitura cu budinca de ciocolata si sos caramel

20 prajituri

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 250 g faina
  • 8 linguri de ulei
  • Pentru sirop:
  • 3 fiole esenta rom
  • 1 l de apa
  • 350 g zahar
  • Pentru budinca de ciocolata:
  • 1 plic de budinca de ciocolata
  • 1 lingura de zahar
  • 250 ml lapte
  • Pentru sos caramel:
  • 150-200g zahar
  • 3 linguri iaurt (smantana)

Mod de preparare

Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma,adaugam zaharul vanilat si faina ,amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.Tapetam tava de la aragaz cu ulei si faina si turnam blatul de prajitura in cuptor . Lasam la cuptor 15-20 minute pana incep sa se rumeneasca.Apoi scoatem tava si lasam sa se raceasca.

Intre timp preparam siropul :

Punem apa cu zaharul si esenta intr-o cratita si lasam pe aragaz pana se topeste zaharul.Apoi inchidem flacara de la aragaz si  lasam siropul sa se racoreasca.

Budinca se prepara astfel :

Punem laptele la fiert si cand incepe sa fiarba laptele,adaugam zaharul si praful de budinca amestecand continuu cu telul pana cand incepe sa se ingroase budinca .

Dam la o parte de pe aragaz si lasam sa se racoresca .

Sosul caramel se prepara asfel :

Punem zaharul intr-o tigaie pe aragaz,iar cand incepe sa se topeasca amestecam continuu cu o lingura de lemn.Cand zaharul s-a topit complet,punem pe rand cate o lingura de iaurt si amestecam bine, astfel incat sa nu se cristalizele.Dupa ce adaugam tot iaurtul ,inchidem flacara.

Taiem blatul pe jumatate astfel incat sa obtinem 2 foi .

Insiropam foile de prajitura ,apoi  punem budinca peste fiecare foaie,iar la final glazuram cu sos caramel ( si frisca daca aveti).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu budinca de ciocolata si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarte alsacienne

Postat de Corina33

Tarte alsacienne

Mai intai pregatim aluatul de tarta : se amesteca faina cu praful de sare si zaharul intr-un bol, se adauga coaja de lamaie si untul taiat cubulete si se amesteca usor cu mainile. La sfarsit...

Citeste continuarea

Desert mini tarte cu gem de gutui si crema de branza

Postat de diaconta

Desert mini tarte cu gem de gutui si crema de branza

Am pregatit aluatul pentru ca va trebui sa stea la frigider. Am mixat untul cu zaharul pudra. Am adaugat ouale si galbenusul, mixând dupa fiecare. Am pus apoi iaurtul, faina amestecata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2013, 15:52
Buna prajitura ai facut
la 12.11.2013, 15:59
la 12.11.2013, 16:04
buna , prajiturica ta
la 12.11.2013, 16:05
Putin,foarte putin,noi suntem o armata aici....
la 12.11.2013, 16:14
Va multumesc !

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking