Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura

Postat de Creatsa in Prajituri
1 Sep 2013 | 18027 vizualizari
Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura

Desertul de duminica :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema:
  • 90 g ciocolata alba
  • 140 g ceva fin pufos cu branza si smantana Delaco
  • 120 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita gelatina+2 linguri apa rece
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 300 g zmeura
  • Decor:
  • 100 g ciocolata
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 1 lingura unt
  • ciocolata rasa
  • zmeura

Mod de preparare

Blat:

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin cremoase. Adauga uleiul si apa fierbinte si mixeaza bine. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adaug-o peste galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adauga spuma in 3-4 transe amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile. Tapeteaza o tava(40/30 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pt 15 minute(testul scobitorii). Lasa blatul la racit apoi taie-l in 3 fasii egale pe lungime.

Crema:

Amesteca branza cu zaharul pudra si vanilia pana devine ca o pasta. Topeste ciocolata alba cu 20 ml frisca lichida apoi adaug-o peste crema de branza. Hidrateaza gelatina in apa rece pentru 5 minute apoi topeste-o pe baie de abur (Atentie sa nu fiarba ) si adaug-o peste branza si ciocolata. Mixeaza frisca bine(100 ml). Adauga crema de branza si ciocolata peste frisca si omogenizeaza bine.

Asamblare:

Acopera prima fasie de blat cu 1/2 din crema si 1/2 din zmeura. Adauga al 2-lea blat restul de crema si zmeura si acopera cu ultimul blat. Da prajitura la rece pana prepari glazura.

Topeste ciocolata cu frisca si untul pe baie de abur apoi glaseaza prajitura si decoreaza cu ciocolata rasa si zmeura .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fursecuri

Postat de gusti

Fursecuri

Ouale se pun in vasul robotului impreuna cu zaharul si se mixeaza pana se topeste zaharul, cu telul de sarma, pe viteza 8.  Se adauga uleiul, esenta de rom, apoi faina. Toate ingredientele...

Citeste continuarea

Desert brownies cu nuca

Postat de xana

Desert brownies cu nuca

Punem intr-o craticioara pe foc, margarina impreuna cu 150 gr de ciocolata in bucati si amestecam frecvent pana se topesc. Dam deoparte sa se racoreasca. Prajim si macinam miezul de nuca....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 01.09.2013, 10:37
la 01.09.2013, 10:41
Multumesc!
la 01.09.2013, 10:47
la 01.09.2013, 10:49
Liliana
la 01.09.2013, 10:59

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking