Prajitura cu ciocolata si lichior

Postat de mikidaniro in Prajituri
24 Feb 2012 | 6003 vizualizari
Prajitura cu ciocolata si lichior

Inspirata de RuxyRux,am facut aceasta prajiturica,dar i-am adus mici modificari.Ruxy e tare delicioasa!Multumesc pentru reteta!

Ingrediente

  • 110 g unt
  • 120g ciocolata cu 70% cacao
  • 150g zahar
  • 3 albusuri
  • 50 ml lichior de cirese sau visinata
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Pasul 1:Punem untul cu ciocolata intr-un vas la foc mic si le topim,apoi le lasam sa se raceasca.

Pasul 2:Punem 100g de zahar cu lichiorul in alt vas la foc mic si lasam pana se topeste zaharul.

Pasul 3:Mixam albusurile cu 50g de zahar si un praf de sare pana se intaresc.

Siropul caldut il adaugam treptat in albusuri,mixam si dupa ce am terminat de pus tot siropul inca 2-3 minute pana devine albusul iar tare.Adaugam si untul cu ciocolata racite,dar amestecam usor cu un tel sau o spatula,nu cu mixerul pt ca riscati sa se lase albusul.Dupa ce am omogenizat bine punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt(20X30),pe care o punem in alta tava mai mare cu apa(eu am pus in cea de la cuptor) cat sa ajunga pana la jumatatea primului vas pentru a o coace la bain marie.Punem totul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 60 de min.

Dupa ce s-a racit foarte bine(preferabil lasati-o pana a doua zi,pt ca se poate taia mai bine) intoarceti prajitura, scoateti hartia de copt si adaugati frisca mixata bine in prealabil. Mai punem cca 30 de min. in frigider si e gata pentru servit.Eu am taiat-o in bucati micute si apoi am ornat-o cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si lichior" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Iata cum se prepara Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura Mai intai am pus intr-o craticioara 330 g zmeura rosie si 50 g zahar, am pus pe foc si am lasat sa clocoteasca vreo 5 min, apoi...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lamaie, migdale si cacao

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de lamaie, migdale si cacao

Blatul: Separati ouale, puneti albusurile intr-un bol. Le mixati cu un praf de sare pana se spumeaza, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Incorporati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2012, 09:54
tot ce e cu ciocolata imi place
la 24.02.2012, 10:02
si mie,si mie
la 24.02.2012, 10:06
delicioase,mai ai????
la 24.02.2012, 10:20
Hac!
la 24.02.2012, 10:22
Super prajitura! Hac!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking