Prajitura cu cirese amare si jeleu de capsuni

Postat de adasev12 in Prajituri
31 Mai 2013 | 3750 vizualizari
Prajitura cu cirese amare si jeleu de capsuni

buna de tot...Alexutzu meu a papat aproape jumatate de tava...si abia ce s-a racit ....

Ingrediente

  • 2 pumni de cirese amare
  • 2 pumni de capsuni
  • 4 oua
  • 2 lg de apa
  • 6 lg ulei
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • esenta de vanilie, 15 ml
  • 2 plicuri de vanilie
  • 2 plicuri de jelee incolor
  • jumatate de plic de praf de copt
  • 2 lg gris
  • o lg cacao
  • 3+3 lg zahar

Mod de preparare

Cireselor li se scot samburii, se presara cu 3 lg zahar si se lasa deoparte.

Ouale se separa, galbenusurile se freaca spuma cu 4 lg zahar si un zahar vanilat, apoi se adauga uleiul si se mai freaca putin.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 2 lg apa,  se adauga apoi zaharul si se bate in continuare pana devine lucios si tare, se adauga apoi galbenusurile si se amesteca usor.

Se adauga 10 ml esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt, se amesteca cu lg de lemn, usor.

Se iau 4 lg din compozitie deoparte si se amesteca cu cacao.

Restul de compozitie se toarna in tava unsa si infainata si presarata cu o lg de gris.

Ciresele se scurg de suc, se trang in pumni sa iasa surplusul de suc, se amesteca cu o lingura de gris.

Se pune din loc in loc compozitia de cacao si se amesteca in zig-zag...apoi deasupra se pun ciresele si se preseaza usor sa intre in compozitie. se coace la 180 g cam jum de ora.

Capsunele se curata si se spala bine, se pun in blender cu 3 lg zahar si se fac piure, apoi se pun la foc mic, cam 5 min. se dau deoparte.

Dupa ce se scoate prajitura, se prepara jeleul de capsuni: cele doua plicuri de jeleu ( eu am mai avut adus din italia, foarte bun), se amesteca cu 3 lg zahar si piureul de capsuni, plus 200 ml apa, apoi se pune pe foc mic sa dea cateva clocote, se lasa un minut sa se racoreasca.

Sucul de la cirese se toarna peste prajitura, apoi se pune deasupra jeleul.

Se lasa la racit bine, apoi se serveste .

Un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese amare si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu suc de rosii

Postat de Bianca20

Prajitura cu suc de rosii

   Foi:  Faina si praful de copt se pun intr-un bol. Se adauga sucul de rosii, uleiul si zaharul. Se framanta usor pana se leaga un aluat usor lipicios. Se imparte in 4 parti egale....

Citeste continuarea

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Iata cum se prepara Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure Blat rulada : Am lasat albusurile sa se dezghete, le-am pus intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2013, 21:52
extraordinar de bun
la 31.05.2013, 21:56
buna
la 31.05.2013, 21:57
la 31.05.2013, 22:10
Ce bun!
la 31.05.2013, 22:15
buna rau

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking