Ingrediente
- Blat:
- · 3 cani faina
- · 1 1/2 cana zahar
- · 1/2 cana cacao
- · 1 plic praf de copt
- · O lingurita rasa bicarbonat
- · 1/2 lingurita sare
- · 2 cani apa
- · 1/2 cana ulei
- · 2 lingurite zeama de lamaie
- · 70 g ciocolata de post razuita ( am folosit ciocolata de menaj-e de post)
- · 2-3 picaturi esenta de rom
- Crema:
- · 50 ml zeama de portocale ( eu am avut de la o portocala)
- · 700 ml apa
- · 12-15 linguri zahar
- · esenta de rom
- · 5 linguri cu amidon
- · 2 linguri cacao
- · 150 ciocolata de post
- · un pachet margarina Rama
- Glazura:
- · 100 g ciocolata de post
- · 2 linguri apa
- · 2 linguri ulei.
- Sirop:
- 6 linguri zahar
- 200 ml apa
Mod de preparare
Blat:
Intr-un bol am pus partea uscata si am amestecat ( faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat, sare si ciocolata). Peste aceasta am pus, dupa ce am omogenizat bine, apa, uleiul, zeama de lamiae si esenta de rom. Le-am amestecat pe toate si le-am pus intr-o tava dreptunghiulara pe hartie de copt. Se da cuptor pentru 30-40 minute. Se face testul scobitorii. Se lasa la racit. Acest blat va fi taiat in doua.
Crema:
Sucul obtinut de la o portocala a fost amestecat cu apa si zaharul. Am adaugat amidonul si cacaoa, fulgii de ciocolata. Am omogenizat. Le-am pus pe foc. Le-am lasat sa fiarba pana a capatat consistenta unei budinci ( amestecati mereu!!!). La final am adaugat lingura cu lingura, margarina mixata. Se da la rece.
Siropul:
Zaharul se caramelizeaza si cand este gata se adauga apa ( atentie la aburi!). Se lasa la topit si racit. Glazura: cicolata se pune pe foc cu apa si uleiul pana cand se topeste. Se lasa putin la racit dupa care o punem peste prajitura.
Asamblare:
Blatul de la baza se insiropeaza, se adauga o parte din crema, se pune al doilea blat se pune si cealalata parte de crema. La final se pune glazura. Ca ornare suplimentara am adaugat fulgi de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|