Prăjitură cu cremă de rahat

Postat de ANCA in Dulciuri
7 Apr 2009 | 26563 vizualizari
Prăjitură cu cremă de rahat

Prajitura cu gustul copilariei mele…mamaita mea o facea foarte des…am cautat aceasta reteta mult timp, in sfarsit, a gasit-o sora mea, dintr-o mare intamplare… Aseara am facut-o, si rezultatul este aproape identic cu prajitura bunicii!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri suc de rosii
  • faina cat cuprinde, cca 400-500 grame
  • 1 plic amoniac
  • Crema: 6-700 g. rahat
  • 1 pachet unt, 2 lamai, sau 1 lamaie si o portocala (eu asa am pus, din lipsa lamaii nr.2, si s-a dovedit a fi o idee de mare inspiratie, portocala a dat o aroma minunata!)

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru aluat, si se coc 4-5 foi (subtiri cam ca foile pentru taitei, caci mai cresc putin la cuptor) pe dosul tavii la 180 grade, cu tava unsa bine si tapetata cu faina, la prima foaie, timp de cca 10 minute, pana se aureste pe margini.

Aveti grija la desprinderea foii de pe tava, sa nu se sfarame, caci este crocanta, are textura unui biscuite. De aceea, odata asamblata, prajitura nu se taie imediat, dar ajung si acolo…

Crema: rahatul se da prin masina de tocat carne, sau se mixeaza cu un mixer vertical, impreuna cu lamaile, curatate de coaja, taiate cubulete (aveti grija sa scoateti samburii). Cand s-au mixat bine, se adauga untul taiat cubulete, si se mixeaza pana la omogenizare.

Foile se umplu cu cate un strat de crema, astfel incat ultima sa fie o foaie. Se lasa asa, cateva ore bune in camara, sau peste noapte, daca o preparati seara tarziu, ca noi:), acoperita cu un prosop de bucatarie, pentru ca foile sa se inmoaie putin si sa poata fi taiata!

Aveti grija sa aveti un pahar cu apa pe noptiera, pentru ca veti dormi cu gandul la ea, veti visa ca o devorati, si vi se va face sete cu siguranta, cum am patit eu!!:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă de rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Cartof

Postat de privatelaura

Desert prajitura Cartof

  Laptele se incalzeste, se adauga untul si un praf de sare. Se amesteca pana se topeste untul si compozitia se omogenizeaza usor.   Intr-un castron, se faramiteaza cu mana...

Citeste continuarea

Foi de napolitane cu crema de rahat

Postat de MotanLaOale

Foi de napolitane cu crema de rahat

Rahatul se taie bucati mici si se pune la topit intr-un vas, la foc mic cu 250ml apa, amestecand intruna. Cand se obtine o pasta omogena se adauga rama, nuca de cocos, zaharul vanilat si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2009, 13:19
Pot sa iau o bucata? Multumesc!

Ma duc sa-mi pun un pahar cu apa. Ba nu, o galeata! Poate-mi stinge pofta...
la 03.04.2009, 19:37
Stiu prajitura, si soacra mea face. E delicioasa!!
la 03.04.2009, 19:44
Flori, lasa-mi ma si mie
la 03.04.2009, 19:45
Ioana, putine fete spun ca au o soacra delicioasa ), bravo! )
la 03.04.2009, 20:49
serviti, serviti cu incredere!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking