Prajitura cu dulceata de caise si glazura de galbenusuri

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
2 Feb 2013 | 14484 vizualizari
Prajitura cu dulceata de caise si glazura de galbenusuri

Este reteta de prajitura chinezesca,nu stiu de ce ii zice asa,dar probabil ca ei au inventat-o .Eu i-am zis reloded si am pus dulceata de caise,ca-mi place combinatia,nuca caise,glazura de galbenusuri...

Ingrediente

Blat

  • 200 g unt( am folosit margarina rama din asta aveam in casa)
  • 200 g zahar tos ( l-am facut pudra)
  • 200 g nuca macinata
  • 8 albusuri ( au fost ouale mici)
  • 100 g faina
  • 2 linguri cacao

Glazura

  • 8 galbenusuri
  • 150 g zahar tos
  • dulceata de caise

Mod de preparare

Blatul.Se freaca untul cu zaharul pana se topeste,se adauga nucile,cacaua si faina,iar la final albusurile batute spuma.Se tapeteaza o tava(20/30) cu hartie de copt,se toarna compozitia in ea si se da la cuptorul preincalzit cca 15 min.

Intre timp pregatim glazura de galbenusuri.Frecam galbenusurile cu zaharul pana ce totul capata o consistenta densa si vascoasa.Dupa ce scoatem tava din cuptor,dupa cele 15 min,punem bucatelele de dulceata si turnam glazura de galbenusuri,dam tava din nou la cuptor pana glazura se intareste.

Se taie rece,cu un cutit incalzit in apa fierbinte.Optional se poate rade ciocolata.Eu am vrut sa fac niste semne chinezesti,dar mi-am dat seama ca nu mai am ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dulceata de caise si glazura de galbenusuri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu nuca si crema de caise

Postat de Creatsa

Prajitura cu nuca si crema de caise

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Adauga zaharul si zaharul vanilat lingura cu lingura si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Cerne faina si adaug-o si pe ea albusurilor...

Citeste continuarea

Prajitura Figaro

Postat de Creatsa

Prajitura Figaro

Mixeaza margarina cu zaharul si zaharul vanilat apoi adauga treptat cate un galbenus mixand bine dupa fiecare. Adauga coaja de lamaie,praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2013, 20:55
Ahaa, ai trecut pe laptop de vreme ce ai postat şi reţeta. Ştiu despre ce e vorba, aşa că
la 02.02.2013, 20:56
la 02.02.2013, 20:56
Parinte am cerut voie 20 min...
la 02.02.2013, 20:56
la 02.02.2013, 21:04
foarte buna

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking