Ingrediente
Blat
- 200 g unt( am folosit margarina rama din asta aveam in casa)
- 200 g zahar tos ( l-am facut pudra)
- 200 g nuca macinata
- 8 albusuri ( au fost ouale mici)
- 100 g faina
- 2 linguri cacao
Glazura
- 8 galbenusuri
- 150 g zahar tos
- dulceata de caise
Mod de preparare
Blatul.Se freaca untul cu zaharul pana se topeste,se adauga nucile,cacaua si faina,iar la final albusurile batute spuma.Se tapeteaza o tava(20/30) cu hartie de copt,se toarna compozitia in ea si se da la cuptorul preincalzit cca 15 min.
Intre timp pregatim glazura de galbenusuri.Frecam galbenusurile cu zaharul pana ce totul capata o consistenta densa si vascoasa.Dupa ce scoatem tava din cuptor,dupa cele 15 min,punem bucatelele de dulceata si turnam glazura de galbenusuri,dam tava din nou la cuptor pana glazura se intareste.
Se taie rece,cu un cutit incalzit in apa fierbinte.Optional se poate rade ciocolata.Eu am vrut sa fac niste semne chinezesti,dar mi-am dat seama ca nu mai am ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dulceata de caise si glazura de galbenusuri" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|