Ingrediente
- 1 pachet de foi Lica
- 300gr zahar
- 250gr nuca tocata (macinata doar daca va deranjeaza la mestecat ca pe buni :P)
- 250gr margarina Rama
- 3 oua mari
- 1 esenta de rom
- 1 pliculet de zahar vanilinat
Mod de preparare
Ouale se mixeaza bine cu 200gr zahar, apoi adaugam nuca.
Punem intr-o oala cu fund gros 100gr zahar la caramelizat. Cand e gata adaugam margarina si amestecam bine, iar dupa omogenizare turnam si compozitia de oua. Crema aceasta trebuie sa stea la foc mic pana se ingroasa destul de bine.
La final, luam oala de pe foc, adaugam esenta de rom si zaharul vanilinat.
Masuram din ochi cam cata crema avem comparativ cu marimea foilor si de aici incolo fiecare alege cum crede! Eu in general mai tai din foi ca sa iasa mai inalta prajitura, dar in poze am facut-o rapid rapid si am uitat sa le tai :D
Dupa ce asamblam, punem o greutate pe prajitura (nu chiar sacu' de ciment :))) si o lasam asa cateva ore bune.
Si din categoria "ASA NU!", ultima poza va invata cum sa lipiti crema si de marginile foii de napolitana in absenta unui dog maaare :)) Am ras cu buni pana la lacrimi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi Lica" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|