Prajitura cu foi si crema de gris

Postat de Constelatialeu in Prajituri
5 Dec 2013 | 14752 vizualizari
Prajitura cu foi si crema de gris

M-am gandit eu cum sa-l ademenesc pe Mos Nae asta,asa ca m-am pus pe intins foi,.....chiar daca prajitura imi place mult,o fac mai rar ca nu-mi place sa fac foile....dar am zis sa-l impresionez pe Mosu,poate-mi lasa si mie ,macar o nuielusa....

Ingrediente

  • Foi
  • 1 ou
  • 250 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 50 g unt
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • cca 500-600 g faina
  • Crema
  • 150 g unt
  • 150 g zahar tos( facut farin)
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri gris
  • 1 borcan de 400 g gem de caise

Mod de preparare

Foile:

Oul cu zaharul,mierea,untul,laptele si lingurita de bicarbonat stins cu otet se amesteca bine si se pun pe foc pana incepe sa fiarba.Amestecam mereu sa nu se lipeasca.Cand a inceput sa fiarba,luam de pe foc si adaugam faina,formam o coca care se poate intinde.Coca o impartim in 4 parti egale si formam foi cu dimensiunea de 20/35 cm,le intepam cu furculita si le coacem pe fundul tavii cca 9-10 min.Le lasam sa se raceasca.

Crema:

Laptele  si grisul le fierbem ,cand s-a ingrosat dam la o parte si lasam sa se raceasca bine.Cat timp se raceste grisul,frecam untul cu zaharul sa devina o crema spumoasa.Dupa ce s-a racit grisul il amestecam cu untul.

Asamblare:

Prima foaie se unge cu 1/2 borcan de gem de caise,se pune desupra foaia 2 apoi crema de gris,pestea ea foaia 3 pe care o ungem cu restul de gem si peste ea punem ultima foaie.Pudram cu zahar si ornam cum vrem...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Trio cu mere si crema in doua culori

Postat de merisor67

Desert prajitura Trio cu mere si crema in doua culori

Pentru compoziția de mere , curățăm merele, le trecem prin robot, urmărind să obținem bucățele neuniforme, că dau mai bine ca aspect. Adăugăm zahărul și transferăm vasul pe foc,...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Postat de lucy2002

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Intr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2013, 15:20
De când mă tot pregătesc să fac și eu prăjiturica asta Mai bine iau de la tine Dau ân schimb cozonac
la 05.12.2013, 15:22
Cris,te astept la mine,te urci pe motor si ti drumul drept pana la Campina..
la 05.12.2013, 15:33
Sibuna si dichisita
la 05.12.2013, 15:39
ce fain arata
la 05.12.2013, 15:45
ce faina este , il servesti pe mosu ?

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking